Raikas hedelmämoussekakku ilman liivatetta


Raikas hedelmäkakku saa kirpakkaa makua sitruunasta. Pehmeä täyte hyydytetään vegegel-jauheella, joten kakku sopii myös liivatetta vältteleville. Pohja ja päälimmäinen kakkukerros sivellään vaahtokarkkikreemillä, koristellaan koristerakeilla, kekseillä, marjoilla ja valuvalla suklaalla.


Meillä tämä kakku oli tarjolla kuopuksen keväisillä kaksivuotissynttäreillä, ja se oli mukavan raikas vaihtoehto kaiken muun vapputeemaisen herkun keskellä.


Raikas hedelmämoussekakku ilman liivatetta

15 henkilölle
liivatteeton, laktoositon

Kakkuun tulee kaksi moussekerrosta ja kolme ohutta kakkupohjaa.
Vegegeeli käyttäytyy hieman erilailla kuin liivate, ja se tarvitsee myös enemmän nestettä, mihin se liuotetaan. Hyytymiseen on hyvä myös varata aikaa ainakin 12 tuntia.

Pohjat

Vaalea vetopohja


  • 2 kpl kananmunanvalkuaisia
  • 2 rkl hienoa sokeria
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 0,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 3 rkl voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa kananmunanvalkuaiset pienen sokerimäärän kanssa hyväksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kaksi kappaletta kananmunia  sokerin (1,5 dl) kanssa.  Yhdistä siivilöityjen vehnäjauhojen, sekä perunajauhon kanssa. Lisää voisula ja nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan varovasti.
Kaada irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja halkaise.

Vaalea hasselpähkinäpohja


  • 1 kpl kananmunanvalkuaisia
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 0,75 dl hienoa sokeria
  • 1 kpl kananmunia
  • 0,25 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,25 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 1,5 rkl voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa kananmunanvalkuainen pienen sokerimäärän kanssa hyväksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna sokerin (0,75 dl) kanssa.  Yhdistä siivilöityjen vehnäjauhojen, sekä hasselpähkinäjauheen kanssa. Lisää voisula ja nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan varovasti.
Kaada irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Mangomousse


  • 195g tuorejuusto
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 pss vegegel-jauhetta
  • 250 g mangososetta

Vatkaa tuorejuusto kerman, sokerin, sekä vaniljasokerin kanssa löysäksi vaahdoksi.
Yhdistä mangosose vegegel-jauheiden kanssa ja kiehauta kuplivan kuumaksi.
Kaada seos kuumana tuirejuustovaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Sitruunainen aprikoosi-persikkamousse


  • 100 g aprikoosimarmeladia
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,75 - 1 dl sokeria
  • 400/220 g perkikkaviipaleita mehussa (molemmat käytetään)
  • puolikas sitruuna
  • 2 pss vegegel-jauhetta


Vatkaa maitorahka, vispikerma, marmeldi, sekä sokeri löysäksi vaahdoksi.
Lisää puolikkaan, pestyn sitruunan raastettu kuori.
Kaada persikoiden mehu kattilaan odottamaan vegegeeliä. Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu.
Pilko persikat pieneksi.
Kaada kaksi pussillista vegegeelijauhetta persikoista saatuun nesteeseen ja kiehauta.
Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi persikkakuutiot.

Vaahtokarkkikreemi


  • 0,5 prk (n.100 g) Marshmallow fluff vaahtokarkkitahnaa
  • 100 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
  • (elintarvikeväriä)


Vatkaa kaikki aineet yleiskoneessa kuohkeaksi massaksi (n. 5 min).

Lisäksi

1 dl paahdettua hasselpähkinärouhetta reunoille
1 prk koristerakeita / strösseliä /nonparelleja
erilaisia keksejä
marjoja

Suklaareuna

50 g tummaa suklaata
20 g voita
Sulata varovasti 50 asteisessa uunissa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla. Valuta kakun reunoille.


Kasaaminen

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös reunat). Aseta hasselpähkinäpohja vuokaan ja kaada mangomousse myös vuokaan. Aseta toinen vaaleasta kakkupohjapalasta sen päälle ja valmista sitruunainen persikkamousse. Kun olet kasannut kakun, nosta se jääkaappiin hyytymään ainakin 12 tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt, valmista vaahtokarkkikreemi. Lusikoi siitä puolet tarjoilualustan pohjalle, jolloin kakku pysyy hyvin paikallaan tarjottimella. Nosta kakku kreemin päälle ja levitä loput kreemit kakun päälle. Ripottele pinnalle koristelurakeita. Reinoille painellaan paahdettua hasselpähkinärouhetta.
Valmista suklaakuorrute ja lusikoi se kakun reunoille valumaan. Asettele kakun pinnalle erilaisia keksejä ja marjoja.





Ei kommentteja