Rustiikkinen puolukkapiirakka


Klassinen murupiirakka muokkaantuu ihanan rustiikkiseksi pienellä ripauksella ruisjauhoja. Häivähdys karamellimaisuutta sadaan käyttämällä  taikinaan ruoko- tai fariinisokeria.
Tähän piirakkaan käyvät esimerkiksi kirpakat puolukat, viinimarjat tai hieman makeammat vadelmat.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.


Rustiikkinen puolukkapiirakka


Taikina:

200 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl ruoko- tai fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
* (lue ohje)
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Lisäksi:

1 tl rasvaa vuoan voiteluun
150 - 200 g puolukoita (tuore tai pakaste)
3 rkl sokeria
1 kahvikupillinen alussa varattua murutaikinaa

Mittaa pehmeä voi ja sokeri sekoituskulhoon ja vatkaa sekaisin.
Lisää jauhot ja sekoita murumaiseksi massaksi.

* Ota tässä kohtaa talteen kahvikupillisen verran ( n. 1,25 dl)  tätä murutaikinaa ja nosta se jääkaappiin.

Lisää kulhoon lopputaikinan sekaan kananmuna, Vaniljasokeri  leivinjauhe ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Pyörittele puolukoihin 3 rkl sokeria ja ripittele ne taikinan päälle vuokaan.
Nosta jääkaappiin varaamasi murutaikina ja murustele sitä piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Kokeile piirakkaa myös viinimarjoista, mustikoista tai vadelmista! 


Ei kommentteja