Alkukesän hempeä siideri-raparperijuustokakku


Alkukesän kepeä kakku saa makunsa kirpakasta raparperista ja omenasiideristä. Siideri kiehautetaan, joten kakkua voi syödä myös lapset.




Siideri-raparperijuustokakku

Halkaisija 20 cm
Kahdeksalle

Pohja:


  • 1 pkt / 175 g Domino tai Oreo-keksejä
  • 50 g voita


Juustotäyte:


  • 200g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,75 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 1,5 dl kuivaa omenasiideriä


Raparperikerros:


  • 200 g raparperia
  • 0,75 dl hienoa sokeria
  • 1 dl kuivaa omenasiideriä
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • (pari tippaa vihreää elintarvikeväriä) 


Murskaa keksit teräkulhossa, monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi ja lisää se keksimuruun.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista juustotäyte sekoittamalla tuorejuusto, vispikerma, sokeri ja vaniljasokeri löysäksi vaahdoksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta siideri kattilassa ja nosta vedestä puristellut liivatteet joukkoon. Anna siiderin jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana juustomassan sekaan koko ajan sekoittaen.
Kaada juustomassa kakkuvuokaan ja nosta se jähmettymään jääkaappiin.

Valmista sillä aikaa raparperikerros. Pilko 200 grammaa raparperia kattilaan. Lisää myös siideri ja sokeri. Keitä kannen alla hiljalleen n. 5-10 minuuttia.
Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä. Kun raparperit ovat pehmeitä, lisää puristellut liivatteet joukkoon. Lisää halutessasi pari tippaa vihreää elintarvikeväriä.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöön ja kaada se juustokakun päälle.

Kakun on hyvä tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.



Ei kommentteja