Hienostunut sirkkis-papupataKaupallinen yhteistyö Sirkkiksen kanssa.

Sain kokeiluun Entiksen valmistamaa Sirkkistä, ja valmistin siitä mehevää papupataa. Hain syksyistä, hieman tuhdimpaa makumaailmaa, mikä toimii hyvin ainakin näin ensi kertaa Sirkkistä maistavan kohdalla.Epäileväisien lihanystävien kannattaa lisätä pataan kuivattua sienijauhetta tai murentaa kuivasieniä joukkoon, jolloin ruokaan tulee täyteläistä umamin makua, mitä liharuoista löytyy.

Entiksen sivuilla kerrotaan, että Sirkkis sisältää kasvisproteiineja ja sirkkajauhoa. Tuotteessa on 24 % proteiinia, sekä runsaasti rautaa. Sirkkis on myös B12-vitamiinin lähde. Se soveltuu käytettäväksi kypsän jauhelihan tapaan normaalissa ruoanlaitossa korvaten esimerkiksi jauhelihaa.
Entiksen väki näkee hyönteiset erinomaisena vaihtoehtoisena ravinnonlähteenä. Hyönteiset ovat ravintoarvoiltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa paljon vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto. 
Kuivatut kotisirkat sisältävät korkeimmillaan jopa 70% proteiinia, minkä lisäksi niissä on runsaasti kalsiumia, rautaa sekä B12-vitamiinia. Kotisirkat sisältävät myös kaikkia ihmiselle tarpeellisia ravinnosta hankittavia aminohappoja.
Lainaus entis.fi -sivustolta


Hienostunut Sirkkis-papupata

Neljälle

250 g grillimaustettua Sirkkistä
1 iso sipuli
5 rkl ruokaöljyä
4-5 kpl valkosipulinkynsiä
0,5 tl chilijauhetta
mustapippuria
1 rkl savupaprikajauhetta
n. 1-2 tl hienoa merisuolaa
n. 1 dl tummaa olutta
1,5 tl herbes de provence -yrttiseosta (rosmariini, kynteli, oregano, timjami)
400 g tomaattimurskaa
409 g / 240 g valkoisia papuja suolaliemessä
(1 rkl sienijauhetta tai hieman kuivattua herkkutattia murskattuna)

Kuutioi sipuli ja kuulota se öljyn kera kasarissa. Kun sipulit ovat hieman kuulottuneet, lisää Sirkkis ja valkosipuli murskattuna.
Mausta ja kaada olut joukkoon. Anna hautua ilman kantta n. 5 min , jotta olut hieman haihtuu. Lisää tomaattimurska ja valkoiset pavut suolaliemineen, sekä sienijauhe ja anna poreilla kasarissa ilman kantta vielä noin 10 min.

Sienijauhe on esimerkiksi herkkutatista ja kantarellista tehty kuivajauhe, millä voi maustaa ruokia. Se antaa ruoalle umamin makua.

Tarjoile valmis sirkkispata riisin kera.

Ei kommentteja