Mehevä mustikkapiirakka


Kesän ensimmäiset mustikat oli saatava piirakan muotoon, vaikka mökkielämä remonttikohteessa rajoittaakin paljon leipomista.

En osannut päättää haluanko taikinaisen pohjan murupäällysteellä kruunattuna,vaiko muropohjaisen piirakan kermaviilillä.  Päätöksen vaikeudesta johtuen tämä piirakka sai kuohkean pohjan, kermaviilitäytteen, sekä murukuorrutteen - kaikki hyvä siis yhdessä!


Mehevä mustikkapiirakka

Vuoan halkaisija 25 cm

Pohja:


  • 75 g pehmeää voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria


Nypi voi, jauhot sokeri muruksi. Ota sivuun noin 1,5 dl muruseoksesta piirakan pintaa varten.

Lisää kulhoon jääneeseen muruseokseen vielä:


  • 1 kananmuna
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa

Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte 1:

  • 200 g kermaviiliä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria


Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada taikinan päälle.

Täyte 2:

  • noin 3 dl tuoretta mustikkaa tai 200 g pakastemustikoita
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 0,45 dl sokeria


Jauhota ja sokeroi mustikat. Marjoja voi hieman painella, jotta osa mustikoista murskautuu ja näin sokeri ja perunajauho imeytyvät joukkoon. Kaada mustikkaseos kermaviilimassan päälle.
Ripottele aiemmin sivuun varaama muruseos vielä mustikoiden päälle.

Paista 150 asteessa kiertoilmalla tai 175 asteessa normaali vastuksella noin 40-50 min.

Ei kommentteja