Testissä: Toffifee-tortut ja Omar-tortutKumpi maistuu paremmalta joulutortussa - Omar vai Toffifee? Kohta se selviää!Tänä jouluna Facebookissa on näkynyt monenlaisia versioita joulutortuista. Makuina on ollut mm. Toffifee- ja Omar-karkit, ja näiden molempien karkkien suurena ystävänä en voinut olla kokeilematta niitä joulutorttujen makuna. Ostin myös Talvi-konvehteja tarkoituksenani kokeilla sitä myös torttutäytteenä, mutta unohdin kokonaan käyttää ne leivontavaiheessa.


Käytän joulutorttuihin yleensä aina valmista voitaikinaa. Syy miksi en suosi torttu- tai lehtitaikinaa, on yksinkertaisesti niiden huonompi maku, mutta nämä sisältävät myös palmuöjyä, jota olisi syytä vältellä monista eri syistä.

Karkkitäytteiset tortut valmistuvat normaaliin tapaan valmiista taikinalevystä. Levyjen on syytä antaa sulaa hetki leivinpaperin päällä, jolloin taikinan muotoilu on helpompaa.
Huomasin, että taikinan sisään leivotut karamellit pysyivät ihanan mehevinä, kunntaas avonaisena paistetutuissa karkki paahtui omaan makuni liikaa.

Lumihiutaleen malliset joulutortut sopivat hyvin karkkitäytteen kanssa, sillä näin sokerinen täyte ei paahdu liian kovaksi uunissa.

Kotilieden sivuilta löytyy esimerkiksi ohje tänä vuonna muodissa oleviin lumihiutaletorttuihin. Myös Mountain soul- blogissa tehdään tällä mallilla lakritsaisia joulutorttuja, joita jokaisen lakufanin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Samasta postauksesta löytyy myls erittäin hyvä havainnekuva lumihiutaletortun tekemisestä.


Mutta kumpi versio oli parempi?
Minulla oli suuret ennakko-odotukset Toffifeelle, sillä ne maistuvat sellaisenaan taivaalliselle. Uunista ulos tullessaan tämän yhdistelmän torttumaku oli kuitenkin hieman pettymys.
Illan yllättäjä oli Omar, sillä se sopi aivan loistavasti lumihiutaleen mallisten joulutorttujen täytteeksi. Joten meidän perheen suosikiksi pääsi Omar-joulutortut.

Omar-täyte oli mielestäni näistä kahdesta paras.

Ei kommentteja