Kuohkeat kanelivohvelit

























Kuohkeat kanelivohvelit


n. 10-15 kpl

3 kananmunaa
3dl punaista maitoa
ripaus suolaa
2dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
0,5dl sokeria
n.5rkl voisulaa

Erottele munista valkuaiset eri kulhoon ja lisää niihin 0,5 dl sokeria. Jätä tämä seos odottamaan ja jatka toisessa kulhossa taikinan tekoa keltuaiset mukana.
Keltuaisten sekaan lisätään maito ja siivilöidyt kuivat aineet.

Lisää voisula koko aika sekoittaen, ettei rasva jähmety taikinaan paakuiksi.
Taikinan kannattaa antaa levätä huoneenlämmössä noin puolituntia, jolloin jauhot saavat turvota rauhassa ja rakenteesta tulee parmpi.

Laita vohvelirauta kuumenemaan ja vatkaa juuri ennen paistamista valkuais-sokeriseos kiinteäksi vaahdoksi ja lisää varovasti taikinan sekaan nostellen. Älä enää vatkaa voimakkaasti, että taikina pysyy kuohkeana!

Omaan vohvelirautaani taikinaa meni vajaa desi per annos.
Voita ei tarvitse sivellä itse rautaan, kunhan se on tarpeeksi kuuma, niin vohveli kyllä irtoaa itsestään, kun on tarpeeksi paistunut.
Paista ja nauti vaikka omenasoseen kera!

P.S. Jos et tykkää kanelista, jätä kaneli pois ja laita vaniljasokeria 1 tl - saat kuohkeat vaniljavohvelit :).

Ei kommentteja