Kanttarelli-broilerpihvit



Gluteeniton

2-3 hengelle n. 9 kpl pieniä pihvejä (halkaisija 5 cm)



n. puoli litraa kanttarelleja

2 pientä sipulia

n. 2 rkl voita paistamiseen

0,5 tl timjamia (tuoretta tai kuivattua)

ripaus suolaa ja mustapippuria


0,5 dl tattarinäkkileipää pieneksi murustettuna (n. 2 kpl Euronat luomu näkkäriä)

0,5 dl vettä tai kermaa

0,5 tl kana tai kasvisfondia (jos ei löydy, niin lisää hieman suolaa)

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuaria

1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna


1 kananmuna


250g broilerin tai kalkkunan paistijauhelihaa



Ota jauheliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön tasaantumaan.
Puhdista kanttarellit ja hienonna ne pieneksi.
Kuutioi myös sipuli pieneksi ja käytä pannulla sienien kanssa, niin että sienistä lähtee pois turhaa nestettä ja sipuli pehmenee.
Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja silputulla timjamilla.

Hienonna kaksi tattarinäkkäriä pieneksi ja lisää vesi, fondi ja muut mausteet. Sekoita joukkoon myös paistamasi sieniseos. Lisää viimeisenä kananmuna ja jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi.

Lusikoi seosta vaikkapa tefloniseen muffinipeltiin ja paista pihvien koosta riippuen n. 20-25 min 200 asteessa, uunin keskitasolla.



Ei kommentteja