Kaneli ässät



Helppoja ja taatusti hyviä!
Ohjeen otin muistaakseni Maku-lehden sivuilta. Tein ensin puolikkaan annoksen, mutta se vajaa 30 kpl meni suihin samantein. Joten kannattaa tehdä koko taikina, vaikka 60 kpl kuulostaakin aika suurelta määrältä.

n. 60 kpl

200 g pehmyttä voita
1,5 dl tomusokeria
1 kananmuna
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle: sokeri-kaneliseosta n. 1 dl

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää koko ajan sekoittaen kananmuna.
Lopuksi kaada joukkoon jauho-leivinjauheseos ja kiepauta taikina nopeasti tasaiseksi. Älä siis jää vaivaamaan taikinaa minutti tolkulla, että taikina ei sitkisty.
Laita kaappiin noin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Kun taikina on jähmettynyt, muotoile siitä n. 10 cm pituisia vajaan sentin paksuisia pötköjä ja kieputtele tangot kanelisokerissa. Sokeri voi olla kide- tai tomusokeria, se on makuasia.
Taikina kannattaa lämmittää käsissä sen verran notkeaksi, että ässän muotoilu onnistuu pellille ilman taikinan halkeilua.
Paista keksejä 175 asteessa keskitasolla n. 10-15 min.

Ei kommentteja