Broileripiirakka



Kauppareissulla mukaani tarttui Vuolu-broilerinfileelihaa, mikä on valmiiksi kypsää ja viipaloitua. Yleensä ostan broilerinfileet raakana ja paistan itse, mutta suolaisiin piirakoihin ja leivoksiin tykkään käyttää jo valmiiksi kypsiä tuotteita, sillä ne nopeuttavat valmistusta huomattavasti.



Valmiit kananfileeviipaleet toimivat ihan kivasti piirakan täytteenä, ja tomaatin seuraksi voisi lisäksi viipaloida esimerkiksi paprikaa.

Myös erilaisilla yrteillä saa vaihtelua piirakan makuun.


Suolainen piirakka Vuolu-broilerinfileestä


8 hengelle

Pohja:



  • 75 g pehmyttä voita

  • 1/3 tl merisuolaa

  • 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 1 kananmuna

  • voita vuoan voiteluun

Täyte:



  • 200 g kypsää broilerifileetä ohuena siivuna 

  • 200 g kermajuustoa raasteena

  • 100 g kirsikkatomaatteja

  • 3 kpl kananmunia

  • 2 dl kuohukermaa

  • 0,5 dl maitoa

  • 0,5 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 1/3 tl valkosipulijauhetta

  • 1/2 tl sipulijauhetta

  • persiljaa (kuivattu tai tuore)



Nypi voi suolan, jauhojen ja kananmunan kanssa sekaisin. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti. Tee haarukalla muutama pieni pistos pohjaan ja paista 225 asteessa n. 5 min. Pienennä uuni 200 asteeseen.

Asettele broilerinlihaviipaleet paistetun pohjan päälle juustoraasten kanssa. Halkaise tomaatit ja painele ne piirakan pintaan.

Riko munat sekoituskulhoon ja lisää sekaan kerma, maito ja mausteet. Kaada munaseos piirakan päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-30 min, kunnes se on pinnalta  kauniin ruskea ja munaseos  hyytynyt.



Ei kommentteja