Linssisalaatti



Tämä salaatti menee niin kylmänä kuin kuumana vaikkapa broilerin lisukkeena.

Näitä tarvitset 4 hengelle:


3 dl kuivattuja punaisia linssejä
7dl kanalientä linssejen keittoon
suolaa
3 rkl tuorepuristettua oliiviöljyä
1 salotti- tai punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni pala raastettua inkivääriä
suolaa, cayannepippuria
3 rkl hunajaa
puolikas limen- tai sitruunanmehu
puolikas keltainen paprika
2 kpl porkkanaa raasteena
persiljaa
basilikaa


Keitä linssit kanaliemessä ohjeen mukaan, mutta yleensä n. 15 min. Kaada siivilään valumaan suurimmat nesteet pois.

Linssisalaatti kylmänä jatkuu näin: 

Kuullota pannulla öljyssä sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kaada seos suureen sekoituskulhoon ja mittaa niiden päälle hunaja.
Purista limen mehu sipuliseokseen ja lisää ripaus suolaa ja cayannepippuria.
Raasta porkkanat ja pilko paprika kuutioiksi ja lisää nämä kaikki sekoituskulhoon ja sekoita.
Lisää pienityt yrtit ja jäähtyneet linssit. Tarkista maku.

Linssisalaatti lämpimänä:

Kaikki raaka-aineet kannattaa pilkkoa valmiiksi, jolloin valmistaminen nopeutuu.
Kuullota suuressa pannussa sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
Lisää pannulle limemehu, porkkanaraaste ja paprikat ja kääntele muutama minutti, jotta raaka-aineet hieman lämpenevät. Älä kuitenkaan kypsennä.
Lisää lopuksi linssit ja yrtit ja lisää suolaa maun mukaan,




Ei kommentteja