Helpot lohivartaat grillissä


Aivan mahtavat säät ovat olleet monta päivää!
Meillä pidettiin hieman talkoita tämä viikko ja saimme tyttöporukalla urakoitua jopa saunanlauteet pihasaunalle. Kaunis sää houkuttaa ulos ja mikä sen hauskempaa kuin grillaus. Kuumalla säällä ei jaksa käyttää aikaa paljoa ruoan valmistamiseen, joten helpot grilliruoat ovat ainakin meillä valttia.

Helpot lohivartaat grillissä

neljälle
  • grillitikkuja, joko metallisia tai vedessä n. 20 min liotettuja puisia
  • n.600g ruodotonta ja nahatonta lohta (varaa n. 150-200g lohta per ruokailija)
  • 2 kpl sitruunoita
  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa
 
Liota puisia grillitikkuja vedessä, etteivät ne pala niin herkästi grillissä.
Purista yhden sitruunan mehu kulhoon. Lisää siihen myös öljy, valkosipulijauhe, mustapippuria ja ripaus suolaa.
Lohko toinen sitruuna ja puolita vielä lohkotkin puoliksi, nämä palat tulevat grillivartaiden päihin antamaan makua.
Leikkaa lohi parin-kolmen sentin paloiksi/kuutioiksi ja sekoita se tekemääsi sitruuna-öljy-seokseen.
Pujota ensin yksi sitruunan pala ja väliin lohta. Päähän voi laittaa vielä yhden sitruunanpalan.
Grillaa molemmin puolin  muutama minuutti ja mausta vielä tarvittaessa suolalla.
Meillä näiden seurana oli lohkoperunoita, jotka oli maustettu yksinkertaisesti valkosipuli ja paprikajauheella.
Lohko jauhoiset perunat lohkoiksi ja kieputa ne kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.
Paista n. 20 min 225 uunissa ja lisää suolaa. Päälle voi ripotella tuoreita yrttejä, kuten esim. mäkimeiramia tai timjamia.
Mahtavia grillaussäitä kaikille!
Lisää osoitteessa www.piparkakkutalonakka.fi



Kommentit

Suositut tekstit