Lautturin juustokakut - saunalauttailua Jyväsjärvellä


Lautturin juustokakut


Tämä postaus on tehty yhteistyössä:
www.saunalautta.fi

Sunnuntaina pääsimme lillumaan Jyväsjärvelle saunalautta M/S Löylyn kyydissä.
Lautalle mahtuu 12 henkilöä ja siellä on puulämmitteinen sauna, johon mahtuu kerrallaan noin 8-10 henkilöä. 
Saunassa saa pehmeät löylyt, jonka jälkeen on mahtava pulahtaa Jyväsjärven aaltoihin.
Tilavassa oleskelutilassa on isot ikkunat maisemien katseluun ja keskellä iso pöytä, johon kaikki mahtuu, jos sattuu satamaan. 
Ulkoterassilla voi paistatella päivää ja ihailla Jyväskylän rantamaisemia. Eväiden grillaus onnistuu kaasugrillissä.
Hädän hetkellä käytettävissä on myös vene wc.
Risteily kestää kaksi tuntia, mutta lisätunteja voi myös ostaa. Kahdeltatoista henkilöltä mahtava saunakokemus kustantaa vain muutaman kympin per henkilö, joten kannattaa käydä tutustumassa sivuihin www.saunalautta.fi.

Meidän porukassa jokainen toi vähän jotakin. 
Omat juomat saa jäähtymään saunalautan tarjoamiin jääpalavateihin, joten kuumanakin päivänä saa kylmää juotavaa.
Itse tein pieniä juustokakkuja, mitkä paistoin uunissa ennen retkeä.
Suolaisena vaihtoehtona meillä oli helppoja itsetehtyjä hampurilaisia cole slaw-salaatilla, josta teen vielä erikseen postauksen.

Juustokakusta saat  gluteenittoman vaihtamalla tavalliset keksit gluteenittomiin ja laktoosittoman käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita.
Jos et ole kahviliköörin/kahvin ystävä, voit laittaa kermaa niiden sijaan.

Lautturin juustokakut


6kpl

6 pientä pilttipurkkia tai 6 kpl isompia, jos haluat päälle laittaa marjoja

Pohja:


  • 4 kpl eli n. 50g digestivekeksejä
  • n. 20 g sulaa voita


Juustomassa:


  • 200g tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl kahvilikööriä, kahvia tai kermaa


Murskaa keksit pieneksi ja lisää sekaan sula voi.
Jaa muroseos kuuteen pieneen pilttipurkkiin.

Notkista tuorejuusto ja sekoita sen sekaan kaikki muut aineet.
Sähkövatkaimella saat tasaisimman lopputuloksen.
Jaa massa jokaiseen purkkiin ja aseta ne korkeareunaiseen vuokaan, johon tehdään vesihaude purkeille.
Nosta vuoka uuniin ja kaada kädenlämpöistä vettä vuoan sisään niin, että lasipurkit ovat lähes kokonaan veden ympäröimiä..
Älä laita vuokiin kylmää vettä, sillä muuten kypsyminen kestää kauemmin. Liian kuuma vesi taas saattaa halkaista lasipurkit.
Laita uuni päälle 150 asteeseen ja anna lämmetä vuokineen n. 30 min.
Laske sitten lämpöä 125 asteeseen ja anna kypsyä vielä seuraavat 20-30 min.
Juustomassa nousee keskeltä hieman koholleen kypsyessään, jolloin voi uunin sammuttaa ja antaa kakkujen hautua jälkilämmöllä vielä n. 10 min.

Nosta valmiit kakut varoen hauteesta ja anna hieman jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa, ettei lasipurkit hajoa nopeasta lämmönvaihtelusta.

Kun lasipurkit ovat jäähtyneet, nosta kakut muutamaksi tunniksi jäähtymään jääkaappiin.
Purkit voi sulkea kansilla, tai peittää muffinivuoilla.
Tarjoa esim. kirsikoiden kera.












Ei kommentteja