Viilentävä rooibos-juoma



Näinä hellepäivinä ei ole kahvi niin kovasti maistunut, joten olemme lähes koko perheen voimin litkineet rooiboksesta tehtyä juomaa.

Rooibos ei sisällä kofeiinia ja sillä on paljon terveysvaikutuksia, joten perheen pienemmätkin voivat tätä maistaa. Meillä jopa 7- ja 2-vuotiaat lapsukaiset ovat tämän välipalajuomaksi kelpuuttaneet.
Punaiseksi teeksi toiselta nimeltään kutsuttu rooibos ei kuitenkaan ole teetä, vaan hernesukuinen yrttipensas, jota käytetään teen tavoin haudutettuna - niin kuumana kuin kylmänäkin.

Tähän rooibosjuomaan voit oman makumieltymyksesi mukaan valita hedelmämehun, mutta appelsiini ja mango toimivat ainakin takuuvarmasti. Halutessasi voit lisätä sitruunanmehua tuomaan hieman terävyyttä makuun. Lisämakeutus ei ole välttämätöntä, sillä rooibos itsessään on aika makeaa ja tuoremehut sisältävät myös paljon hedelmäsokeria.


Jäinen rooibos-juoma


5 lasillista


  • 3 tl rooibosta
  • 5 dl 90 asteista vettä
  • (4 rkl hunajaa)
  • 2,5 dl appelsiinimehua
  • 2,5 dl mangomehua
  • (puolikas sitruunan mehu)
  • 1 jääpalapussillinen hedelmämehusta tehtyjä jääpaloja


Aloita juoman teko jääpaloista. Niitä ei kannata tehdä vedestä, sillä sulaessaan palat laimentavat makua.
Itse käytän appelsiini- ja mangomehua.

Juoman valmistus:

Keitä 5 dl vettä kuumaksi ja lisää 3 tl rooibosta. Anna hautua rauhassa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Lisää tarvittaessa hunaja kuumaan juomaan.
Siivilöi rooibostee jäähtyneenä ja lisää sekaan mehut.
Lisää jäätyneet mehupalat sekaan ja nautiskele.

Voit tehdä kerralla myös isomman satsin jääkaappiin esim. tyhjään 1,5 l virvoitusjuomapulloon, josta sitä on kiva naukkailla kuumina päivinä.


3 kommenttia