Hirmuiseen makeannälkään - pekaanipähkinäkakku (munaton)


Jos sokerihammasta kolottaa eikä jaksa kauppaan, kaivetaan kaapista aineiksia ja keksitään mitä niistä voisi väsätä. Pekaanipähkinöistä, ylikypsästä banaanista ja kahvinkeittimeen jäähtyneestä kahvista muovautui makea kakkunen iltapäiväkahvin seuraksi.

Pekaanipähkinäkakku (munaton)

kakkuvuoka n. 28-30cm

Taikinapohja:


  • 1 kypsähkö banaani
  • 2 dl kylmää kahvia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulana
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta


Kuorrute:


  • 50 g voita
  • n. 4 dl pekaanipähkinää murskattuna
  • n. 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl (vaahtera)siirappia
  • 3-4 rkl kahvilikööriä tai kahvia


Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori banaani ja sekoita se sileäksi tahnaksi sähkövatkaimella.
Lisää sekaan kahvi, fariinisokeri ja vaniljasokeri.
Lisää lopuksi voisula ja siivilöity venhnäjauho-leivinjauheseos.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.
Kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

Mittaa pannulle kuorrutteen voi ja anna sulaa.
Lisää pähkinämurska ja sokeri pannulle ja anna pähkinäiden karamellisoitua pannulla n. 5 min.
Varo polttamasta. Lisää lopuksi vaahterasiirappi ja kahvilikööri. Sekoittele vielä muutama minuutti ja kaada seos kakkutaikinan päälle.
Koristele muutamalla kokonaisella pekaanipähkinällä.
Paista 200 asteessa n. 30 min keskitasoa alempana. Suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos tuntuu että pinta alkaa ruskistumaan liikaa.

Anna hieman jäähtyä ja nauti vaikka vaniljajäätelön kera.





Piparkakkutalon tapahtumia voit seurata myös:


Ei kommentteja