keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Olutpohjaan leivottu vuohenjuustofocaccia

Mittaa, vaivaa, kohota, paista. Helppo focaccia pöytään alle tunnissa!


Mittaa, vaivaa,kohota, paista! Helppo focaccia ilman aikaavievää välikohotusta valmiina pöytään alle tunnissa.

En kauheasti tykkää juoda olutta, mutta ruokaan sitä tulee laitettua aina silloin tällöin. Antaa mukavaa makua mm. possulle ja moniin taikinoihin.
Tämä ruokaisa leipä sopii hyvin myös edellisen postaukseni kurpitsakeitolle kumppaniksi.
Jos epäröit käyttää olutta taikinassa, voit tehdä taikinan myös kokonaan veteen, tai korvata osan oluesta vedellä.

Olutpohjaan leivottu vuohenjuusto focaccia


1 uunipellillinen


  • 3,5 dl olutta tai vettä
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 11 g kuivahiivaa eli 1 pussi
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 0,5 rkl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • (1 valkosipulinkynsi murskana)


Pinnalle




  • n. 0,5 dl oliiviöljyä pinnan voiteluun
  • n. 100g vuohenjuustoa
  • ripaus rosmariinia
  • ripaus sormisuolaa


Lämmitä olut 45 asteiseksi ja lisää sekaan sokeri/siirappi.
Mittaa toiseen kulhoon muut kuivat aineet, myös silputtua rosmariinia ja sekoita.
Lisää jauhoseos nesteeseen, lisää öljy ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia.
Ota korkeareunainen uuninpelti ja vuoraa se leivinpaperilla. Itse olen tykännyt laittaa pari rkl öljyä vielä paperin päälle, jolloin pohjasta tulee rapsakka. Voit jättää myös leivinpaperin pois.
Muotoile taikina pellin muotoiseksi levyksi pienen määrän kanssa jauhoja ja anna kohota leivinliinan alla n. puolituntia.
Laita sillä välin uuni kuumenemaan 250 asteeseen .
Kun taikina on pellillä hieman kohonnut, painele sen pintaan vuohenjuustopaloja, voitele oliiviöljyllä ja ripottele hieman sormisuolaa ja rosmariinia vielä pintaan.
Paista reilu 10 min keskitasolla.
Tarvittaessa voit vielä sutia pienen oliiviöljyn leivän pintaan. Itse jätin tällä kertaa loppuvoitelun välistä, mutta heti syötävälle leivälle se kannattaa tehdä.
Anna hieman jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Lisämakua kaipaaville: Muutama valkosipulinkynsi murskana voiteluun käytettävän öljyn seassa tuo makua.

Piparkakkutalon tapahtumia voit seurata myös:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti