Gluteeniton kakkupohja



Perinteisen tyylinen sokerikakkupohja kolmen lasin taktiikalla, eli jokaiseen saman verran aineita.
Ennenmuinoin opetettiin että kakkupohjaa leivottaessa varataan puolikas muna per vieras, eli tästä pienestä kolmen munan kakusta söisi kuusi.
Riippuen tietysti täytteistä, mutta kyllä tuosta suurempikin määrä kyllä syö.
Jos haluat isomman kakun, tuplaa määrät.

Pieni kakkupohja (kakkuvuoka n. 18-20cm halkaisijaltaan)

(n. 6 syöjälle)

  • 3 kananmunaa yhteen lasiin
  • hienoa sokeria toiseen lasiin saman verran kuin kananmunia
  • jauhoseos kolmanteen lasiin, puolet määrästä gluteenitonta jouhoseosta esim. Semper karkea ja puolet maissitärkkelystä
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi kaikki jauhot sekaan ja nostele nuolijalla sekaan.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja paista 175 asteessa n. 20-30 min, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla hammastikulla keskeltä kakkua onko se kypsää. Jos tikkuun tarttuu vielä kosteaa taikinaa, on se raaka. Kypsään ei pitäisi tarttua mitään.

Pohja kannattaa leipoa ja päivää ennen valmiiksi, jolloin se on helpompi leikata kuin tuore pohja.

Ei kommentteja