Kuningas-pistaasijuustokakku




Hyvää alkanutta toukokuuta! Mahtavaa miten kevät etenee, vaikka muutama päivä vappuna satoikin tiskirätin kokoisia räntähiutaleita.

Vapun tienoilla tuli tehtyä äitienpäiväksikin sopivaa juustokakkua.
Käytin juustomassaan kuningasmarjasekoitusta, eli mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa, mutta esimerkiksi pelkät vadelmatkin toimisivat tässä hyvin.



Kuningas-pistaasijuustokakku


Pohja:



  • 100g munaaa (2 kpl)
  • 60g fariinisokeria
  • 40g jauhettua pistaasia (itse käytin suolattuja)
  • 40g mantelijauhoa


Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Nostele joukkoon jauhettu pistaasi, sekä mantelijauho.
Pistaasin jauhoin sauvasekoittajan mukana tulleella teräleikkurikulholla.

Kaada taikinaleivinpaperilla vuorattuun irtopohkavuokaan (28 cm).
Paista 20 min 175 asteessa.

Jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi, mutta mieluiten jääkaappikylmäksi, jotta päälle tuleva juustomassa jähmettyy nopeammin.


Täyte:



  • 250 g tuorejuustoa
  • 200 g marjoja soseutettuna
  • n. 110 g siivilöityä tomusokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä tai mehua
  • 4 kpl liivatteita (laita 5kpl, jos tarjoilet samana päivänä)
  • kylmää vettä liivatteiden liotukseen


Notkista tuorejuusto ja lisää marjasose ja n. 3/4 sokerista sekaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
Kuumenna tilkka vettä tai mehua ja lisää puristellut liivatteet sekaan. Sekoita sileäksi ja kaada ohuena nauhana koko aika sekoittaen marjarahkaan.
Nostele kermvahto erissä joukkoon, tarkista maku ja lisää tarvittaessa loput sokerista. Kaada massa kakkupohjan päälle vuokaan.

Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä n. 4 tuntia.

Koristele esim. valkosuklaakermalla, pistaasimurulla ja valkosuklaarouheella.

Valkosuklaakermaa saat kuumentamalla 2 dl kermaa ja lisäämällä n. 100 g valkosuklaata. Sekoita sileäksi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vatkaa vasta, kun on aivan kylmää.

Kreemijauheella tukevoitettu kermakin toimii koristelussa hyvin, jos ei jaksa sulatella suklaata.




Rentouttavaa sunnuntaita! :)



Kommentit

  1. Kaunista ja varmasti maukasta, tosi nätit värit tuossa kakussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo mustikka-vadelma-mansikkaseos tekee kivan värin. :)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kakku.Voi miten ihana hauveli teillä on;viimeisessä kuvassa muistuttaa ihan omaa Bambiani;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo on kyllä semmoinen hassu "rotta" tuo meidän pieni sekarotuinen. :D Löytyy mäyräkoiraa ja russelia ainakin. Taisi olla kääpiöpinseriäkin ja mikähän se yksi oli...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit