Sinkkukinkku


Porsaan ulkofilee on helppo ruoka tehdä uunissa. Se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja sopii pikkujoulupöytiin mainiosti.

En omista paistomittaria tällä hetkellä, koska nuo digitaaliset mokomat hajoavat käsiini alta aikayksikön, mutta hyvää lihaa saa ilmankin. Muistaa vain maltilliset ja tarpeeksi pitkät paistoajat.
Porsaan ulkofileepala on myös hyvä kinkun korvike pieniin talouksiin, joihin kymmenen kilon mötkö on ehkä turhan suuri.

Porsaan ulkofilee uunissa eli sinkkukinkku

4-6 annosta

  • n. 800g porsaan ulkofileepala
  • 1,5 - 2 rkl suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 5 rkl sinappia
  • 1 tl sipulijauhetta


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero mausteet lihan pintaan ja nosta pieneen uunivuokaan. Anna lihan lämpötilan tasoittua huoneenlämmössä 30-60 min.
Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. 
Pienennä heti uuni 125 asteeseen ja paista n. 1h 30 min.

Jos sisälämpömittari löytyy, 75-80 astetta on sopiva kypsyys.


Lihan pinta jää folion alla pehmeäksi ja harmaaksi, mutta jos haluat väriä pintaan, poista folio n. 30 min ennen uunista pois ottoa.
Nosta liha paistoliemestä ja kääri folioon. Anna vetäytyä jopa puolituntia huoneenlämmössä ennen leikkaamista.
Lihan voi myös jäähdyttää jääkaapikylmäksi ja syödä kinkun tavoin.
Säästä paistoliemi ja keitä sitä kattilassa hieman kokoon. 
Sekoita pari ruokalusikallista vettä ja 1 rkl maissitärkelystä keskenään ja vispaa kiehuvan liemen joukkoon. Lisää lopuksi tilkka kermaa ja näin saat hyvän kastikkeen lihalle.


Ei kommentteja