Rommitryffelit




Rommitryffelit

n. 25-30 kpl
  • 1,5 dl kermaa
  • 250 g tummaa suklaata
  • 40g kookosöljyä, -rasvaa tai voita
  • 0,5 dl Dansukker cane syrup ruokosokerisiirappia
  • rommiaromia maun mukaan
  • tummaa kaakaojauhetta 
Kiehauta kerma kattilassa. Anna jäähtyä hetken ja kaada paloiteltu suklaa sekaan, sekä kookosrasva.
Jos et pidä kookoksen mausta, käytä tilalla suolatonta voita.
Sekoittele sulaksi ja lisää siirappi, sekä pienissä erissä (muutama tippa kerrallaan) maistellen rommiaromi.
Ostin jokin aika sitten Lidlistä leivonta-aromisetin, missä oli pieniä pulloja eri makuja. Yksi pieni pullollinen tätä Lidlin rommiaromia oli mielestäni sopiva annos, joten jos kaapistasi löytyy näitä, kannattaa kokeilla.
Sekoittele nuolijalla, kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Pyörittele tai muotoile lusikalla jähmettyneestä massasta pieniä palloja ja pyöritä ne tummassa kaakaojauheessa. Alla kuvat molemmista versioista.
Säilytä jääkaapissa.

Käsin pyöritellyt suklaatryffelit.

Lusikassa muotoillut suklaatryffelit.


2 kommenttia

  1. Vetää ihan sanattomaksi ... NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanski! Ei nämä kauaa tallessa pysyneet, vaan menivät parempiin suihin. :D

      Poista