Mummolan kermavanukas



Mummon luona ollessamme, alkoi marjoja kypsyä urakalla, joten söimme niitä tuoreena niin paljon kun vain jaksoimme. Osa meni sellaisenaan, osasta tehtiin kakkua, ja kermatilkasta vielä pehmeät kermavanukkaat, jotka maistuivat makeiden, vastapoimittujen marjojen kera.

Mummolassa ei ollut vaniljatankoja, joten vaniljan makua antoi vaniljasokeri. Jos kaapistasi löytyy oikeaa vaniljatankoa, kannattaa toki käyttää sitä. Muutaman sentin mittainen pala halkaistuna antaa mahtavan maun, kun sitä keittää kerma-maidon seassa hetken.


Mummolan kermavanukas (pannacotta)


Kahdelle

Gluteeniton

  • 1 dl kermaa

  • 1 dl täysmaitoa

  • 1 liivate

  • 2 rkl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Mittaa pieneen kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Puristele liivatteesta vedet pois ja sekoita kuuman kerma-maidon sekaan. Kaada kahteen annosmaljaan ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.


Ei kommentteja