Uuniomenat suklaisella pekaanipähkinätäytteellä

uuniomenia

Puutarha pursuaa tänä vuonna omenoita, mutta ampiaiset ovat vallanneet koko omenatarhan omakseen. Muutama omppu onneksi pelastui pieniltä äkäpusseilta keittiöön asti. Vihdoin kun tästäkin taloudesta omenapora löytyy, täytyy sitä hyötykäyttää näihin ihanalla pähkinätahnalla täytettäviin uuniomeniin.

 

uuniomenia
Omenoiden paistoaikaan vaikuttaa paljon omenalajike - toiset pehmenevät hyvinkin nopeasti, kun taas joitain joutuu kypsyttämään tupla-ajan.





Uuniomenat suklaisella pekaanipähkinätäytteellä


8 kpl

gluteeniton

Tarvitset:



  • 8 kpl keskikokoisia, makeahkoja omenoita

  • voita vuoan voiteluun


Täyte:



  • 100 g pekaanipähkinöitä

  • 50 g fariinisokeria

  • 50 g tummaa suklaata

  • 50 g voita

  • 1/3 tl vaniljasokeria






Pese omenat ja poista omenaporalla keskustat. Reiän voi tehdä hieman isommaksi kuin omenaporan paksuus, jolloin täytettä mahtuu enemmän.

Mittaa kaikki täytteen muut aineet, paitsi voi, tehosekoittimeen tai muuhun vastaavaan teräsilppuriin. Aja ihan hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja kaada joukkoon.

Aseta omenat voideltuun vuokaan ja täytä omenoiden reiät tahnalla.

Paista 175 asteessa, omenalajikkeesta ja omenan koosta riippuen n. 20-30 min.

 

uuniomenat

Kommentit

  1. Tänä vuonna omenoita tuli niin paljon, että pitäähän niistä jotain tehdä. Siispä kokeilin ohjettasi ja täytyy sanoa, että todellakintodellakin kannatti! Vaikka jouduin vaihtamaan sokerin steviaan, niin omenoiden maku tällä täytteellä oli taivaallinen! Kiitos paljon, Minna! ❤️

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos ihanasta palautteesta Salme! :) <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit