Monikäyttöinen kookos

Tähän heti alkuun mainitsen että ruoka.fi -sivustolla on menossa Urtekram maustehaaste, johon osallistuin tällä reseptillä:

Kalaa cajun-kookoskastikkeessa ja kardemumma couscous


kookoskalaa

Sain Urtekramilta maustepaketin kilpailua varten ja suosikikseni valikoitui cajun-mausteseos, jolla saa nopeasti maustettua lihat ja kastikkeet. Mausteseos sisältää suolaa, joten sitäkään ei tarvitse välttämättä lisätä enää erikseen.

Kaikki kilpailuun osallistuneet reseptit löydät klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

urtekram

Kookos on hyvin monikäyttöinen ruoanlaitossa, kuin muuallakin. Hiutaleista ja lastuista saa kotitekoisiin mysleihin ja leivonnaisiin makua ja rouheutta. Kookosmaitoa käyttää niin drinkkeihin, lisäkkeisiin, kastikkeisiin, kuin jälkiruokiinkin.

Kookosöljypurkki ei myöskään jää kaapinpohjalle vanhentumaan, sillä sitä voi käyttää mm. paistamiseen, ihon- ja hiustenhoitoon, hierontaöljynä, hampaiden valkaisuun... lista on loputon!

Yksi yksinkertaisimmista suosikeistani on kookosmaitoon hiljaa haudutettu riisi. Sopii hyvin esimerkiksi broileri- ja mausteisten itämaistenruokien seuraksi.

kookosriisi Kookosriisi on maukas lisuke erilaisille kastikkeille ja pataruoille.

Kookosriisi


neljälle

  • 4 dl basmatiriisiä

  • 4 dl kookosmaitoa

  • n. 4 dl laimeaa kasvis-, kana- tai lihalientä

  • 0,5 tl merisuolaa

  • (ripaus sahramia tai kurkumaa)

Huuhdo riisit lävikössä ja kaada katilaan kaikkien muiden aineiden kera. Anna hautua n. 1 tunti kannen alla hiljalleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka vettä.

2 kommenttia

  1. Alhaalla oleva Raparperi-kookospavlova -linkki johtaa samaan kahvikakkuun kuin sen yläpuolella oleva.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta, linkki korjattu. :) Tässä vielä erikseen osoite: https://anna.fi/piparkakkutalon-akka/yleinen/raparperiunelma/

    VastaaPoista