Omenapiirakka maapähkinävoilla



Syksyisen vilakat ilmat ja tummat illat ovat täällä taas, kaikkine arjen tuomine haasteineen. Pehmeä omenapiirakka maapähkinävoilla, ranskankermalla ja toffeisilla sattumilla on pientä luksusta, kun harmaa arki mäjähtää silmille.





Omenapiirakka maapähkinävoilla


n. 30*40 cm vuokaan

  • 200 g maapähkinävoita

  • 200 g creme fraiche

  • 2 dl sokeria

  • 3 kananmunaa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 150 g pehmeitä toffee-paloja

  • 500 g omenaviipaleita

  • (4 rkl sokeria) 

  • raesokeria


  1. Sekoita maapähkinävoi, creme fraiche, sokeri, vaniljasokeri, sooda ja kananmunat sekaisin. Lisää sen jälkeen jauhot ja paloitellut toffeepalat ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, n. 30*40 cm kokoiseen vuokaan ja asettele viipaloidut omenat sen päälle. Omenaviipaleille voi tarvittaessa ripotella hieman sokeria, jos lajike on hyvin hapan.

  3. Koristele raesokerilla ja paista uunin keskitasolla, 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3 kommenttia

  1. Tää lähtee kokeiluun viikonloppuna! Just eilen ostin creme fraichea ja maapähkinävoita ajatelleen jos niistä jotain...joten tää tuli tosi hyvään saumaan! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs melkoisen hyvältä <3

    VastaaPoista