Pannuvoileipä

Voileipä saattaa kuulostaa tylsältä ja arkiselta aiheelta, mutta minulla on eräs vinkki, millä saat voileivät aivan uudelle tasolle.



Aloitin olohuoneeseen pienen pintaremontin tällä viikolla ja iltaisin suuri nälkä hiipi vielä kolkuttelemaan kaiken remonttikaaoksen keskelle. Tähän sopiva ratkaisu löytyi niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin voileipä.

Kun paahtoleivänpalat paistaa kuumalla pannulla voin kera,  saa iltapalan tuntumaan paljon ruokaisammalta.


Pannuvoileipä


Yhdelle

  • 3 kpl paahtoleipäviipaleita

  • 15-20 g voita

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 20 g leikkelettä (esim. paahtopaistia) 

  • 1 tomaatti siivuina

  • 2 juustoviipaletta

  • suolaa 

  • pippuria 

  • jääsalaattia



  1. Kuumenna pannu ja laita paahtoleivänpalat paahtumaan. Viipaloi sillä välin tomaatti ja valkosipuli.

  2. Käännä leivät ympäri ja laita voi pannuun valkosipulin kanssa. Hiero voisula sekaisin niin, että se levittyy tasaisesti leipien alle. Aseta juustoviipaleet yhden leipäviipaleen päälle lämpenemään.

  3. Laita tomaattiviipaleet myös pannulle. Ripottele niiden pintaan hieman suolaa ja pippuria.

  4. Sammuta levy ja anna leipien tekeytyä vielä hetki. Kasaa se sitten kerrosleiväksi laittaen väliin lihaleikkelettä ja salaattia.

Ei kommentteja