Pohjaton omenapiirakka (gluteeniton, kananmunaton)


Jotkut tykkää pohjasta, toiset täytteestä. Tämä ohje on suunnattu  jälkimmäisen ystäville.

Täytteeseen tulee pähkinää, mikä antaa hieman rouheutta muuten niin pehmeään yhdistelmään. Maun mukaan voi valita aivan hienoksi jauhettua mantelijauhetta tai yhdistää sekaan rouhetta.




Pohjaton omenapiirakka


6 annosta

Gluteeniton, kananmunaton

  • 200 g kermaviiliä

  • 0,5 dl hienoa sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl mantelijauhetta

  • 1 dl hasselpähkinäjauhetta tai rouhetta

  • 1 rkl voita vuoan voiteluun 

  • n. 10 kpl pienehköjä omenoita

  • 4 rkl sokeria

  • 1 tl kanelia



  1. Sekoita kermaviiliin vaniljasokeri, soker,i manteli- ja hasselpähkinäjauhe. Voitele pyöreä piirakkavuoka voilla ja kaada seos siihen.

  2. Lohko pestyt omenat ja asettele ne piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

  3. Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja