Strösselikakku


Täytekakku kuorrutettuna strösseleillä.

Nimesin tämän strösselikakuksi, vaikka jos pilkkua viilaa, on koristeseoksessa muitakin sokerikoristeita joukossa. Täytteenä ihanan minttuista marianne-moussea, sekä vanilja-mascarponemoussea kinuskisella raidalla. Kaiken sitoo yhteen makeankirpeä aprikoosimarmeladi.

Strösselikakku

noin 20 hengelle

Tarvitset:

Täyte 1:

Marianne-täyte

  • 5 kpl liivatelehtiä

  • 2 rkl vettä

  • 2,5 dl vispiä

  • 200 g Creme fraichea

  • 0,75-1 dl hienoa sokeria

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 150 g marianne-rouhetta

Täyte 2

  • 200 g aprikoosimarmeladia

Täyte 3:

Vanilja-mascarponemoussen kinuski raidalla

  • 5 kpl liivatelehtiä

  • 2 rkl appelsiinimehua

  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • 250 g mascarpone juustoa

  • 4 rkl hienoa sokeria

Kinuskiraita

  • 2 dl kuohukerma

  • 1,8 dl fariinisokeria

  • 0,20 dl glukoosisiirappia

  • 1,5 kpl liivatelehtiä

Kuorrute

  • 200 g pehmeää voita

  • 200 g marsh mallow fluffia (vaahtokarkkitahnaa)

  • n. 200 g strösselimixiä / nonparelleja

Valmista kakkupohja 20 cm levyiseen, erittäin korkeareunaiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kakun tekeytyä leivinliinan alla seuraavaan päivään, jotta rakenne muuttuu hieman paremmin käsiteltäväksi. Leikkaa se sitten 4 osaan.




Aseta yksi kakkuviipaleista takaisin leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Valmista Marianne-täyte.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa creme fraiche, sokeri, kaakao ja marianne-rouhe sekaisin.

Kuumenna 2 rkl vettä ja lisää vedestä nostetut liivatteet joukkoon. Sekoita niin että liivateet liukenee kokonaan.

Kaada liivate ohuena nauhana marianne-seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vatkattu vispi myös joukkoon. Kaada massa vuokaan ensimmäisen kakkuviipaleen päälle ja aseta toinen kakkupohjan pala massan päälle.

Sivele toinen kakkupohja aprikoosimarmeladilla ja nosta kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat vaniljatäytteen.

Vanilja-mascarponemoussen valmistaminen kannattaa aloittaa kinuskista. Sen voi kiehautaa jo ensimmäisenä kakuntäytteitä tehtäessä, jolloin se kerkeää jäähtyä ennen käyttöä.

Mittaa fariinisokeri, kerma ja glukoosi kattilaan ja kiehauta seos. Liota 1,5 kpl liivatteita kylmässä vedessä pehmeäksi ja nosta ne kuuman kinuskin joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöön sillä aikaa kun valmistat muut täytteet.

Laita vanilja-mascarponemoussen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Notkista mascarpone ja vatkaa se vaniljavaahdon joukkoon.

Kiehauta appelsiinimehu ja lisää vedestä valutetut liivatteet joukkoon. Sekoita niin että liivateet liukenee kokonaan. Kaada ohuena nauhana liivate massan joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada massa kakkuvuokaan ja kaada jäähtynyt kinuski joukkoon raidoiksi. Aseta viimeinen kakkuviipale kanneksi päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 h.

Kuorrutteessa käytettävän voin on hyvä antaa pehmetä huoneenlämmössä ainakin 2 tuntia. Vatkaa se sitten kuohkeaksi yleiskoneella. Lisää lopuksi vaahtokarkkitahna joukkoon ja vatkaa vielä hetki.

Normaalisti strösselein tai nonparellein päällystetty kakku kuorrutetaan ensin reunoilta ja pyöritetään kyljet sen jälkeen laakeassa astiassa, missä on kaadettuna strösselit.

Itse en uskaltanut näin tehdä tämän kakun kanssa, sillä kakun täytteet olisivat varmasti menneet vinksinvonksin. Siispä ensin levitin kuorrutteen ohuesti kakun pintaan ja sitten kävin reunat läpi taipuvan muovisen liuskan avulla minkä asetin lähelle kakun reunaan ja sirotin strösseliseosta sen ja kakun väliin lopuksi painaen strösselein kiinni kuorrutteeseen liuskalla.

Ei kommentteja