kotiliesi

Kesäinen juustokakku mansikkaviinihyytelön kera

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Grandma's strong strawberry -kuohuviinin kanssa.



Mehevä juustokakku saa kesäisen makunsa pirskahtelevasta Grandma's Strong Strawberry -mansikkakuohuviinistä. Sain kyseistä viiniä maistettavakseni ja sen pohjalta syntyi mansikka-valkosuklaajuustokakku, jolla keskikesän juhlissa hurmaa aikuiset vieraat takuuvarmasti! Uunissa lempeällä lämmöllä paistettu juustokakku tarjoillaan tuoreiden marjojen, sekä makean mansikkaviinihyytelön kera. Jälkiruokaviinejä voi käyttää perinteisen tarjoilun ohella monella eri tavoin esimerkiksi hyytelönä tai leivonnaisten maustajana erilaissa taikinoissa.

Monet viettävät kesäpäiviään mökeillä ja luonnonhelmassa, jolloin herkkujen kuljetus saattaa muodostua ongelmaksi. Itse suosin paistettuja kakkuja ja piiraita, sillä ne ovat vaivattomia pakata mukaan kesän rientoihin. Onneksi tämä leipomus on helppo kuljettaa määränpäähänsä omassa vuoassaan ilman suurempaa säätöä ja aikaa jää enemmän itse herkutteluun.



Mansikka-valkosuklaajuustokakku


Pohja:
  • 175 g domino
  • 50 g voita
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja kaada sulatettu voi joukkoon. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle.

Juustomassa:
  • 1,5 dl Grandma's Strong Strawberry -kuohuviiniä
  • 4 kpl kananmunia
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl taloussokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa

  1. Pilko valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata varovasti sulatuslämmöllä.
  2. Riko kananmunat sekoitusastiaan ja lisää joukkoon mansikkaviini, perunajauhot, vanilja- ja taloussokeri, sekä tuorejuusto.
  3. Lisää sulaan valkosuklaaseen maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi pallovispilällä. Sekoita myös tämä valkosuklaaseos kakkumassan joukkoon.
  4. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteteessa n. 65-75 min vuoan suuruudesta riippuen. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli vuorokautta.

Koristeluun:
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 50 g valkosuklaata

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaapaloilla. Tarjoa mansikkaviinihyytelön kera.

Mansikkaviinihyytelö:

  • 1 tl gelatiinijauhetta tai 2 kpl liivatelehtiä
  • 1-2 rkl vettä
  • 0,75 dl taloussokeria
  • 1,5 dl Grandma's Strong Strawberry -kuohuviiniä


  1. Mitta gelatiinijauhe ja kylmä vesi kulhoon ja anna seoksen turvota n. 5 min. Liivatelehtiä käytettäessä liota lehtiä n. 5 min kylmässä vedessä.
  2. Kiehauta viini ja sokeri ja lisää turvonnut gelatiini (tai pehmenneet liivatelehdet) joukkoon hyvin sekoittaen. Kun gelatiini on kokonaan liuennut, jäähdytä seos jääkaappikylmäksi ja anna jähmettyä vähintään pari tuntia.




Saatavuus ja hintatiedot:

Alko, 9,80 €  (13,17 €/l)

Johtuen mietoa alkoholia koskevasta kaupallisesta yhteistyöstä, kommentointialue poistettu käytöstä tästä blogipostauksesta. (AlkoL 50.2 §:n 11 kohta)
Lisätietoa: Valvira, Ohje alkoholin markkinoinnista, 2.11 Kuluttajien tuottaman sisällön hyödyntäminen ja mainonnan tarjoaminen kuluttajien jaettavaksi tietoverkon palveluissa (s. 29).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...