Donitsit



Haeskelin netistä donitsien ohjetta, ja kaikki olivat lähes yksi ja sama ohje. Joihinkin kyllä tuli kaardemummaa, mutta itse laitoin pelkkää vaniljaa, niin mausta tuli hieman keveämpi.

N. 20 kpl

2 kpl kananmunia
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kermaa tai maitoa
2,5 tl leivinjauhetta
n.6,5 dl vehnäjauhoja

40 g sulaa voita

1 litra rypsiöljyä paistamiseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kuivat aineet ja nesteet. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levätä kymmenisen minuttia kulhossa.
Kauli se sitten leivinpaperin päällä vajaan senttimetrin paksuiseksi levyksi ja painele juomalasin avulla ympyröitä, joiden keskelle reiän saa näppärästi vaikkapa pullonkorkilla.



Kuumenna öljy n. 170 asteiseksi. Jos ei ole mittaria, niin kokeile pienellä palalla taikinaa onko rasva tarpeeksi kuumaa. Kun taikina alkaa heti porista öljyssä ja ruskettua, on se sopivan kuumaa. Varo kuitenkin kuumentamasta öljyä liian kuumaksi, ettei se syty palamaan!

Reikäkauha olisi tässä touhussa hyvä, mutta itselläni ei sellaista ollut. Metallinen salaattihaarukka ja paistinlasta toimivat ihan suht hyvin tässä myös.
Paista molemmin puolin muutama minutti ja nosta leivinpaperin päälle hetkeksi valumaan.

Kun donitsit ovat jäähtyneet, voit dipata ne sulaan suklaaseen tai tehdä sokerikuorrutetta paketin ohjeen mukaan - mielikuvitus on rajana!


2 kommenttia

  1. toi oli iha 0k mut paistettuna öljyssä on parempaa ei millää pahal

    VastaaPoista
  2. Niin siis öljyssähän nuo paistetaan. :D Vai tarkoititko munkkirasvaa?

    VastaaPoista