Kukkoa siiderissäTänä syksynä meidän tuhma kukko päätyi teuraaksi ja päätimme hauduttaa sitä omatekoisessa siiderissä. Tähän käy myös muut kuivat siiderit, kuten esim Alkosta Aspall Organic Suffolk Cyder. 
Pullot ovat puolen litran kokoisia, joten jää siitä hieman kokin maisteltavaksikin. 


Oman pihan kukkoa omien omenien siiderissä, eli

kukkoa siiderissä

Kahdelle hengelle

1 kpl kokonaista kukkoa tai jyväbroileria
n. 3dll kuivaa omenasiideriä 
2 kpl valkosipulin kynttä
4 kpl porkkanoita lohkottuina
kourallinen hillosipuleita
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
persiljaa
1 dl ranskankermaa tai kermaa


Esikäsittely alkaa tietysti sen mukaan, millainen valmistettava sinulla on. Otin meidän kukon pakkasesta sulamaan jääkaappiin 3 päivää aiemmin ja ennen valmistamista huuhtelin sen juoksevan veden alla.
Sen jälkeen kuivasin sen keittiöpyyhkeellä ja poltin kynttilän alla suurimmat karvat pois. Mutta tätä kynttilähommaa ei kaupan broilereille tarvitse onneksi tehdä.

Paloittele kukko pienemmiksi osiksi, jolloin se oh helpompi kypsentää pannulla. Irrtoita koivet viiltäen vetsellä nahka auki sisähaarasta ja ruksauta kädellä lonkka irti paikaltaan. jatka veitsellä myös toiselta puolelta.
Irroita samalla tavoin myös siivet.
Rintapalat saat vetämällä veitsellä ensin rintalastan keskeltä viillon ja annat veitsen myötäillä kylkiluita.
Kukosta jäävää ruhoa ei kannata heittää pois, sillä siitä saa keitettyä maukasta kanalientä, kun paahdat sen ensin uunissa ja keittelet sen jälkeen kattilassa liemijuuresten kanssa.

Porkkanan palat kannattaa paahtaa kuumalla pannulla, niin niistä lähtee parempi maku.

Paista paloittelemasi osat kuumalla pannulla pinnalta ruskeaksi muutamassa erässä. Älä laita tavaraa liikaa kerralla, sillä muuten pannu jäähtyy ja lihoista valuvat vain nesteet pihalle. Lisää kypsien lihojen päälle suolaa ja pippuria. Voit kypsentää ruoan joko uunissa syvässä astiassa tai liedellä korkeareunaisessa paistinpannussa kannen alla.

Jos kypsennät lihan pannussa loppuun, Käytä valkosipulia hieman pannulla, mutta varo polttamasta sitä. Lisää siideri pannulle lihojen joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita joukkoon myös porkkanalohkot, hillosipulit ja timjamia ja rosmariinia pari oksaa.
Anna hautua kannen alla hiljaisella lämmöllä vajaa tunti,. n. 50 min.
Jos valmistat kukon loppuun uunissa, kypsennä n. 175 asteessa.
Kun liha irtoaa luistaan hyvin, lisää kerma ja silputtu persilja. 


Koipireiden irroitus

Rintafileet


Muista kuuma pannu!


Ei kommentteja