Saisiko olla taas vartaita? Broileri-hedelmävartaat



Monen kylmän päivän jälkeen aurinko pilkisteli taivaalla ja lämpötilatkin nousivat kahdenkympin paremmalle puolelle, joten oli aika avata taas kesäkeittiön ovet!
Pienen kesätilan luo helposti terasin tai parvekkeen nurkkaan kierrätetyistä tavaroista pienellä rahalla, kunhan vain käyttää hieman vaivaa ja aikaa tavaroiden etsiskelyyn ja tuunaukseen.
Meidän huvimajan lähes kaikki tavarat ovat second hand-tuotteita, eli hankittu kirppiksiltä, saatu sukulaisilta tai tuotu kotoa uusiokäyttöön. Olen aiemminkin hihkunut kuinka ihana ja hyvä on vanha 50-lukulainen kaasuhella, joka parilan kanssa muuntuu kaasugrilliksi.
Pöytäsaareke on Ikeasta alunperin ja ollut meidän omassa keittiössä. Maalasin jalat jämämaaleilla ja siitä tuli kuin uusi.
Purnukoita on haalittu Facebookin kierrätyssivustoilta. Jos kierrättäminen yhtään kiinnostaa, suosittelen etsiskelemään, josko FB:n syövereistä sattuisi löytymään paikkakuntakohtainen kirppissivusto.
Ulkona ja kesäkeittiössä kokkailu voittaa uudet hienot loistokeittiöt mielestäni 100 – 0. Ei tule kikkailtua liikaa ja ruoka on yksinkertaista, nopeaa ja maut pääsevät paremmin esille.
Kesässä parasta on tottakai uusi, tuore sato, joka ainakin luonnonkasvien kohdalla on nyt parhaimmillaan. Laitan lisää myöhemmin mm. mitä nokkosesta voi tehdä.
Eilen teimme vaihteeksi taas vartaita, mitkä maistuivat muksuillekin! Tässä resepti:

Broileri-hedelmävartaat


Neljälle
  • n.450-500g broilerin marinoimattomia sisäfileitä
  • n.4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskana tai 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl rakuunaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 kpl nektariineja tai persikoita lohkoina
  • puolikas ananas paloina tai 1 prk ananaspaloja
  • suolaa grillausvaiheessa tarpeen mukaan


Puolita  broilerin fileet keskeltä poikki pienemmiksi paloiksi astiaan, johon mittaat myös soijan, hunajan, öljyn ja mausteet. Lisäsuola kannattaa tarvittaessa ripotella vartaille vasta grillausvaiheessa, kun pinta on paistunut, sillä soijakastikkeessakin on suolaa.
Anna broileripalojen marinoitua huoneenlämmössä n. puolituntia ja pilko sillä välin hedelmät. Leikkaa nektariineista/persikoista ja ananaksista n. sormen paksuisia lohkoja ja paloja. Ei kannata tehdä liian ohuita, jotta pysyvät vartaissa paremmin.
Jos käytät puisia grillaustikkuja, anna niiden liota vedessä n. 20 min ennen kuin varrastat niihin lihat. Näin ne eivät pala grillissä niin herkästi.
Pujota vartaisiin hedelmiä ja broilereita ja sivele vielä broilerikupin pohjalta marinadinloput vartaisiin.
Grillaa n. 3-4 minuttia per puoli, kunnes liha on kypsää. Älä kuitenkaan korvenna ”varman päälle”, sillä muuten liha muuttuu kuivaksi ja sitkeäksi.
Seuraksi käyvät lohkoperunat tai grillissä kypsytetyt foliopotut.
Kastike kaveriksi syntyy helposti ranskankermasta.

Hunajainen yrttikastike ranskankermasta


  • 200g ranskankermaa
  • 3 rkl hunajaa
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa maun mukaan
  • n. 1 dl ruohosipulia ja persiljaa silppuna
  • (1 valkosipulinkynsi murskattuna tai ripaus valkosipulijauhetta)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 30 min.
Lisää reseptejä ja juttuja, piparkakkutalonakka.fi

Muistakaahan meneillään oleva arvonta!







1 kommentti