Aamiaiseksi kakkua? Miksipä ei! Maistelussa "sitä sun tätä"-kuivakakku



Iski kauhea kuivakakkuhimo, joten täytyi kaivaa kaappien pohjalta kaikki mitä löytyi.
Kakusta tuli mehevä ja maukas, ei jaksanut odotella päiväkahville saakka, joten aamiaisena oli siis kakkua.
Jos ei aamua halua aloittaa makean merkeissä, käy tämän syöminen myös iltapaivällä.

Sitä sun tätä-kuivakakku



  • 150 g pehmyttä voita
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • n. 4,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai n. 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 banaani hienoksi murskattuna (sekaan voi laittaa 2 rkl appelsiinimehua)
  • 2 dl kermaviiliä
  • n. 1,5 dl sitä sun tätä, eli mitä kaapista löytyy, esim. suklaarouhetta, karkkirouhetta, kuivahedelmiä, pähkinärouhetta...


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vaahdota pehmyt voi ja sokeri.
Lisää kananmunat ja sekoita vielä hetki.
Mittaa toiseen astiaan kuivat aineet ja siivilöi ne. Näin taikinaan ei tule niin herkästi paakkuja.
Murskaa banaani haarukalla soseeksi ja lisää sekaan halutessasi appelsiinimehua.
Sekoita jauhoseos, banaanisose ja kermaviili voi-kananmunaseokseen ja lisää lopuksi n. 1,5 dl esim. suklaarouhetta.

Voitele kakkuvuoka ja kaada koko komeus sinne.
Paista n. 50-60min keskitasoa hieman alempana.
Jos malttaa odottaa, niin kakun on hyvä antaa tekeytyä jääkaapissa yhden vuorokauden, jolloin rakenne ja maku vain parantuvat.


Piparkakkutalon tapahtumia voit seurata myös:


Ei kommentteja