Pääsiäisen raikas jälkiruoka


Tämä raikas jälkiruoka on raikas tarjottava  pääsiäiseen. Helppo tehdä pakastimeen valmiiksi jo monia päiviä aikaisemmin, ja nostaa vain hetkeksi pehmenemään huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Makuvariaatioita voi tehdä lisäämällä tarjoilun yhteydessä hedelmiä tai suklaarouhetta, tai itse jäädykepohjaa terästää pienellä tilkalla sitruslikööriä.









Pashajäädyke

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300g maitorahkaa
  • ripaus vaniljaa
  • 1 prk (304ml) kondensoitua maitoa/sokeroitua maitotiivistettä
  • 30 g sukaattia
  • 40 g mantelirouhetta
  • 1 sitruuna (kuori raasteena ja puristettu mehu)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja kondensoitu maito. 
Lisää n. puoli desiä sukaattia ja mantelirouhetta.
Pese sitruuna kädenlämpöisellä vedellä, kuivaa ja raasta kuori seokseen pienireikäisellä terällä.
Puolita sitruuna ja purista myös mehu sekaan.
Nostele seos sekaisin ja kaada pakastuksen kestävään rasiaan.
Anna jähmettyä ainakin 4 h.
Enne tarjoilua anna pehmetä huoneenlämmössä n. 15-25 min ja lusikoi annosmaljoihin. 
Koristele hedelmillä, mantelirouheella, nonparelleilla tai suklaarouheella.


Ei kommentteja