Suklaan suloja sankarille

Huom. Koristeena on käytetty gluteenia sisältäviä keksejä, sillä syöjissä ei ollut keliaakikkoja.

Eilen oli niin kaunis päivä, että eihän sitä malttanut sisälle jäädä naputtelemaan reseptejä. Mutta nyt vihdoin, saanen esitellä suuren suosion saaneen gluteenittoman suklaakakun reseptin.
Vietimme siis viikonloppuna mieheni syntymäpäiviä ja vieraat saivat maistella tätä suklaista kakkua.




Kakussa on käytetty 70% kaakaota sisältävää tummaa suklaata ja vaikka se on tuhti ja riittoisa, ei se kuitenkaan ole liian imelä.
Murea suklaapohja on kevyesti kostutettu punssilla ja välissä suklaakermaa ja vienosti kinuskille maistuvaa kreemiä.

Käytin kahta pientä kakkuvuokaa pohjien paistoon ja valmiit pohjat halkaisin kahtia, näin sain siis kolme täytekerrosta, mutta jos taikinan paistaa yhdessä isossa vuassa, voi murea pohja olla helpompi leikata vain kerran puoliksi. Tällöin tumman ja vaalean täytteen voi laittaa "raitoina" sekaisin samaan kerokseen, eli lusikoi molempia täytteitä väliin ja hieman kiepauttaa lusikalla massoja sekaisin.



Suklaakakku aikuiseen makuun

gluteeniton
12 hengelle


  • 2 kpl 18 cm irtopohjavuokia


Kakkupohjat



  • 150 g 70% tummaa suklaata
  • 150 g sulaa voita
  • 6 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoa


Sulata voi ja lisää suklaat sekaan niin että sulavat kokonaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munavaahtoon suklaaseos nostellen ja lopuksi siivilöidyt jauhot.
Kaada taikina kahteen 18 cm voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai yhteen isompaan ja paista 200 asteessa n. 25 min.

Kinuskikreemi



  • 1,5 dl kermaa
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 0,25 dl vaniljakreemijauhetta


Mittaa 1,5 dl kerma ja 0,75 dl fariinisokeria kattilaan ja kiehuta nopesti, niin että fariinisokeri on kokonaan liuennut.
Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Lisää kreemijauhe ja vatkaa vaahdoksi.

Suklaakerma


  • 4 dl kerma
  • 150 g 70% tummaa suklaata


Kuumenna kermasta 2 dl lämpimäksi, mutta ei kiehuvaksi ja sulata suklaa sekaan. Kun suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan, nosta seos jäähtymään huoneenlämpöön ja nopeuta jäähtymistä lisäämällä sekaan toiset 2 dl kylmää kermaa.
Jääkaappikylmänä suklaakerma on hyvin tiukkaa, joten sitä ei kannata jäähdyttää jääkaappikylmäksi ennen käsittelyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen suklaakerma vaahdoksi ja aloita kakun kasaaminen.

Kakun kostutus


  • 3 rkl arrakkipunssia
  • 2 rkl vettä tai omenamehua


Kostuta kevyesti pohjan pinta ja lusikoi puolet kinuskicremestä päälle. Tee toinen kerros samoin mutta käytä täytteenä n. 1/4 suklaakermasta ja kolmas kerros taas kinuskikreemillä. Kostuta vielä päälimmäinen kakkupohja ja levitä loput suklaakermat kakun päälle.

Koristele eim. suklaan paloilla, kakkupitsillä, mansikoilla ja kekseillä.



Maistui.

Herkkuhetki kummin kanssa.

2 kommenttia

  1. Mitä on cremejauhe? Nimim. Tyhmä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih, taidan minä olla tyhmä kun kirjoitin cremejauhe. Mikä lie aivosulku ollut tätä naputellessa. Tarkoitin ihan kreemijauhetta. Täytyypä korjata tekstiin. :)

      Poista