Kipakka tikku
Huhhahhei, jos ei aurinko lämmitä, niin kuuma grilli ja tujaus pippuria sitten!
Näiden vartaiden kanssa ei tarvitse pelata marinadejen kanssa, ja varmasti jokaisen kotoa löytyy myös mausteet tähän, eli mustapippuri ja suola! Aivan, luit oikein, mitä muuta sitä maukas liha enempää tarvitsee?
Mustapippuri kannattaa rouhia itse juuri ennen käyttöä joko huhmareessa, pippurimyllyllä tai muovipussissa lihanuijan avulla. Tällöin maku on aivan toisella tasolla, kuin valmiiksi rouhituissa ja väljähtyneissä kaupan purkeissa.

Olen kuullut että mustapippurin sisältämä piperiini lisäisi myös ravinteiden imeytymistä kehoon, joten ei tämä ehkä aivan turha mauste ole terveydenkään kannalta. Koitin kovasti etsiä tietoa mustapippursta rohtona/piristeenä, mutta en valitettavasti löytänyt oikeastaan mitään jutun juurta tästä asiasta. Minulla on henkilökohtaisesti sellainen kutina, että myöhään illalla paljon pippurista ruokaa syöneet herkemmät ihmiset voivat menettää yöunensa. 
Huvittavaltahan se kuulostaa, mutta tähän täytyy vielä enemmän perehtyä, voiko pippuri tosiaan valvottaa! Mielelläni ottaisin linkkejä vastaan pippurin vaikutuksista, jos jollakin niitä on tiedossa. 


Huonosta säästä huolimatta, ihanaa viikkoa sinulle! <3


Kipakat pippurilihavartaat

Kahdelle
gluteeniton, maidoton

  • n.300 g naudan ulkofileetä pihveinä (hieman nuijittuna ja ohuehkona)
  • 140 g pekonia siivuina (2 siivua per varras)
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa
  • grillitikkuja

Liota puisia vartaita n. 15 min vedessä, jotta ne eivät pala paistettaessa.
Leikkaa pihvit n. 2 cm leveiksi suikaleiksi ja pippuroi hyvin. Lisää ripaus suolaa ja pujottele 2 kpl lihasuikaleita aaltomaisesti grillivartaaseen (katso kuva alapuolelta).

Kun lihat on pujoteltu vartaisiin, kiepauta vielä pari pekonisiivua jokaisen ympärille.
Paista n. 5 min per puoli joko grillissä tai pannulla.
Nauti vaikkapa grillikastikkeen tai tzatsikin kera.


Alla sponssituoteasiaa:Sain Marsaanalta maisteltavakseni Servaalin maahantuomaa, australialaista  Gemstone Petit Verdot 2012 luomu-punaviiniä. Servaali esittelee tuottajan näin:
1980 perustettu Gemtree Wines sijaitsee McLaren Vale:n alueella Etelä Australiassa. Tila noudattaa tarkasti kestävän kehityksen periaatteita ja tuottaa yhä enemmän luomuviinejä. Gemtreen filosofia on ” growing better wine ~ naturally ” Linkki tuottajan kotisivuille: http://www.gemtreewines.com

100% Petit Verdot-rypäleestä valmistettu täyteläinen punaviini natsasi ihan hyvin näiden lihavartaiden kanssa. Tämä roteva ja tumma viini kelpaa monen tuhdin pihvin kaveriksi, eikä pelkää ruokien voimakkaita makuja.
Ei kommentteja