Jouluiset lusikkaleivät







Lusikkaleivät ovat juhlien klassikko. Jouluun sopiviksi ne saat tuunattua luumu-tai omenamarmeladilla ja ripauksella kanelia.

Jouluiset lusikkaleivät


Keksit:

  • 120 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin:


  • n. 1/4 dl luumu- tai omenamarmeladia

Pinnalle:


  • 1 dl hienoa sokeria
  • 2 tl kanelia

Kiehauta voi. Nosta jäähtymään ja lisää sokeri ja vaniljasokeri.
Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi, sillä muuten jauhot alkavat kypsyä ja taikinasta tulee klimppi.
Lisää jauho-leivinjauheseos huoneenlämpöiseen voiseokseen.
Tee syväreunaisella teelusikalla pikkuleipiä pellille. Paina taikina sormilla tai kämmentä vasten tiukasti lusikkaan ja luiskauta taikina lusikasta leivinpaperin päälle pellille.
Paista 175 asteessa 10-12 min.
Lusikoi hieman luumuhulloa puolille pikkuleivistä niiden ollessa vielä lämpimiä.
Mitä kuumempia pikkuleivät ovat, sen murevampia ne myös ovat, joten varovainen käsittely.
Paina kannet varovasti päälle ja kieputa kaneli-sokerissa.




2 kommenttia

  1. Ihanaa kun sullakin on joulukalenteri! Näitä on kiva ihastella pitkin joulukuuta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenteria on kiva tehdä. Mukavaa että on muitakin jouluihmisiä, jotka jaksaa nähdä vaivaa ja fiilistellä blogissa. :))) Viime vuonna jäi harkinta-asteelle, mutta nyt oli pakko tehdä oma kalenteri. :D

      Poista