Tämä jäädyke pomppasi suosikikseni heti maistettuani. Taateli, kahvi ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen, että uskallan sanoa, että tämä maistuu myös niille, jotka eivät yleensä taatelista tai kahvista välitä. Ihanan täyteläistä ja pehmeää, että menee suorastaan jäätelöstä.
Käytin ohjeessani kahta pientä kakkuvuokaa (vetoisuus n. 1 l), mutta jäädykkeen voi tehdä myös yhteen isoon reiluun 2 litraiseen vuokaan. Yksi vaihtoehto on myös pakastaa jäätelön tapaan rasioissa ja kauhoa kulhoihin tarjottavaksi.
Taatelijäädyke
Gluteeniton, kananmunaton
12 henkilölle
12 henkilölle
Jäädyke:
- 250 g kuivattua taatelia
- 1,5 dl vahvaa kahvia
- 1 liivatelehti
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 100 g tummaa suklaata tai vähemmän
Koristeluun:
- suklaakastiketta
Pieni taatelilevyä hieman ja laita kattilaan kahvin kanssa. Laita samalla liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
Keitä kahvi-taateliseosta hiljalleen luumuhillomaiseksi n. 5-10 min.
Keitä kahvi-taateliseosta hiljalleen luumuhillomaiseksi n. 5-10 min.
Nosta kattila pois liedeltä ja purista liivate vedestä ja lisää se kuumaan taatelimassaan hyvin sekoittaen.
Vatkaa massa huoneenlämpöiseksi esim. yleiskoneella ja lisää sitten kondensoitu maito nauhana sekaan ja vatkaa sekaisin.
Vatkaa massa huoneenlämpöiseksi esim. yleiskoneella ja lisää sitten kondensoitu maito nauhana sekaan ja vatkaa sekaisin.
Vatkaa erillisessä kulhossa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Pilko tumma suklaa.
Lisää puolet kermasta taatelimassan sekaan, sekä suklaarouhe.
Nostele loput kermavaahdosta sekaan ja lusikoi massa joko yhteen isoon (reilu 2 l) tai kahteen (n. 1 l) pienempään kakkuvuokaan. Vuoat voi kelmuttaa minnalta, jolloin jäädykkeiden kuomoaminen on helpompaa. Pussita vuoat hyvin, jotta jäädykkeeseen ei tartu "pakastimen" makua.
Voit pakastaa massaa myös jäätelön tavoin rasioissa ja kauhoa annosmaljoihin tarjottaessa.
Pilko tumma suklaa.
Lisää puolet kermasta taatelimassan sekaan, sekä suklaarouhe.
Nostele loput kermavaahdosta sekaan ja lusikoi massa joko yhteen isoon (reilu 2 l) tai kahteen (n. 1 l) pienempään kakkuvuokaan. Vuoat voi kelmuttaa minnalta, jolloin jäädykkeiden kuomoaminen on helpompaa. Pussita vuoat hyvin, jotta jäädykkeeseen ei tartu "pakastimen" makua.
Voit pakastaa massaa myös jäätelön tavoin rasioissa ja kauhoa annosmaljoihin tarjottaessa.
Pakasta ainakin 8 tuntia.
Jäädykkeet voi tehdä viikkoja aiemmin pakastimeen.
Käytä vuoan pohja kuumassa vedessä ja kumoa lautaselle.
Käytä vuoan pohja kuumassa vedessä ja kumoa lautaselle.
Ohje vaikuttaa herkulliselta. Ainesosista puutuu kuitenkin suklaan määrä. Paljonko sitä laitetaan?
VastaaPoistaOi, kiitos huomautuksesta! :) Suklaan voi jättää myös pois, mutta nyt lisäsin ohjeeseen suklaan määrän. Vähempikin riittää, jos ei halua niin tuhtia. :)
PoistaKiitos, varmasti kokeilen. Minulla on keliakia ja tyttäreni ei siedä munaa, jota useimmissa jäädykettä on.
VastaaPoistaKerro ihmeessä sitten tänne miten onnistui! :) Minä tein jo toisen satsin ja laitoin sen tällä kertaa muovirasioihin. Menee jäätelöstä ihan täysiä, sieltä vain lusikoi kippoon ja suuhun. :)
Poista