Onko lapsilla kova joulutohina päällä ja hekin haluaisivat tehdä oman osansa?
Jos isommat haluavat tehdä "vaikeat ja vaaralliset" jouluruoat, voi pienemmät lapset laittaa sillävälin vaahtokarkkien tuunaukseen. Toki isommatkin taiturit saavat näitä tehdä, ja monesti käykin niin, että vaahtokarkit häviävät samantien grillitikun päästä suuhun, ennen kuin kerkeävät jähmettyä. Hyviä ovat niinkin, näin voi yksi vanhempikin kokki todistaa. ;)
Gluteenittomien on syytä aina tarkastaa raaka-aineiden tuoteselosteet ja varmistua niiden sopivuudesta.
Tuunatut vaahtokarkit
- vaahtokarkkeja
- tummaa suklaata
- erilaisia rouheita, esim. minttukarkki, hasselpähkinä, manteli, kookos...
- puisia grillitikkuja
Sulata suklaata joko miedossa lämmössä mikrossa tai keraamisessa pienessä kulhossa uunissa 50 asteessa. Itse olen mieltynyt tähän uunissa lämmittämiseen, sillä samalla keraaminen astia hieman lämpeää ja pitää suklaan pidempään sulana. Toki sulaminen kestää hieman pidempää, mutta jos kiertoilma löytyy, se hieman nopeuttaa.
Suklaan voi halutessaan temperoida, jotta se ei harmaannu, mutta nämä herkut katoavat nopeasti, joten se ei ole välttämätöntä.
Suklaan voi halutessaan temperoida, jotta se ei harmaannu, mutta nämä herkut katoavat nopeasti, joten se ei ole välttämätöntä.
Pistele vaahtokarkit jokainen omaan grillitikkuunsa ja kasta vaahtokarkin pää sulassa suklaassa.
Dippaa sen jälkeen karkki- tai pähkinärouheeseen ja nosta tikku esim. juomalasiin jähmettymään.
Halutessaan lasin voi täyttää sokerilla, jolloin tikut eivät osu toisiinsa.
Kun suklaa on jähmettynyt, poista grillitikut ja halutessaan vaahtokarkit voi asetella kauniisiin karamellivuokiin.
Ei kommentteja