Pääsiäisjätski ilman jäätelökonetta



Pääsiäistä ajatellen minun teki mieli kokeilla jotain raikasta ja viileää jälkiruokaa. Testasin ensimmäisen erän rahkan kanssa, mutta mielestäni lopputulos ei ollut niin täyteläinen kuin täyteläisemmällä mascarpone-tuorejuustolla tehtäessä. Rahka sai jäädä siis lopullisesta versiosta.
Tähän jäätelöön ei tarvitse jäätelökonetta, vaan massa jäädytetään kulhossa.

Kermaisen, mutta hieman sitrukselle maistuvan jäätelön seuraksi sopii raikkaat hedelmät, ja suklaahippuset eivät koskaan ole liikaa.
Osan suklaahipuista voi myös sekoittaa jäätelömassan sekaan.



Sitrusjäätelö

n. 6-8 henkilölle 
gluteeniton, kananmunaton

  • 1 prk (304ml) kondensoitua maitoa/sokeroitua maitotiivistettä
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus vaniljaa
  • 1 pienen sitruunan raastettu kuori
  • puolikkaan sitruunan mehu
Mittaa kondensoitu maito, mascarpone ja kuohukerma kulhoon ja vatkaa kuohkeahkoksi. Lisää loput mausteet ja sekoita sekaisin. Kaada kelmulla vuorattuun, pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta ainakin 5 tuntia. 
Kumoa tarjoiluvadille ja tarjoile esim. veriappelsiinilohkojen ja suklaahippujen kera.


4 kommenttia