Raparperiunelma



Tänä vuonna raparperia on tullut aivan tajuttomat määrät, joten siitä tehtyjä hilloja voi käyttää vaikka ihanan makeaan pavlovaan. Kookos sopii raparperin pariksi hyvin, joten se antaa omaa makuaan myös kyseisen reseptin marenkipohjassa.

Raparperi pavlova

kuudelle
gluteeniton

Pohja:

  • 3 kpl kananmunan valkuaisia
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 mm leivinjauhetta
  • 4 rkl kookoshiutaleita

Täyte:

Raparperihillo

  • 2 keskikokoista raparperin vartta
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl hillosokeria

Lisäksi

  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • tummaa suklaata



Mittaa puhtaaseen ja kuivaan vatkauskulhoon valkuaiset. Varo ettei sekaan pääse yhtään keltuaista, sillä muuten kova valkuaisvaahto ei onnistu. Aloita vatkaaminen ja lisää hiljalleen tomu- ja vaniljasokeri. Kun vaahto kiinteytyy, mittaa joukkoon myös leivinjauhe. Kun vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin, on se valmista. Nostele joukkoon kookoshiutaleet ja lusikoi massa leivinpaperille pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 25-30 cm).
Paista 150 asteessa n. 1,5 tuntia.  Pohja voi jäädä keskeltä hieman nahkeaksi, kunhan vain saat sen irroitettua leivinpaperista.

Keitä raparperihillo sillä aikaa, kun marenkipohja on uunissa. Pilko raparperi ja lisää kattilaan hillosokerin ja veden kera. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia ja jäähdytä sen jälkeen.
Kun marenkipohja on valmis ja hillo jäähtynyt, vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lusikoi kermaa ja hilloa marenkipohjan päälle ja koristele kookoshiutaleilla ja suklaahipuilla.




4 kommenttia

  1. Hei miten ihmeessä mul on voinu mennä sun blogi tääysin ohi tähän asti! Sulla on niin nälkää herättäviä ruokakuvia, nam, ja kivoja ideoita :)

    VastaaPoista
  2. Oi mikä herkku, näyttää aivan ihanalta! ♥

    VastaaPoista