Uunissa haudutettu häränhäntäkeitto





Häränhännät ovat nostaneet suosiotaan pitkän tauon jälkeen, ja mukava huomata, että näitä halpoja ruhonosia on paremmin saatavilla muutaman vuoden takaiseen verrattuna. Häränhäntä vaatii pitkän kypsytysajan mureutuakseen, joten se on hyvä haudutella kypsäksi yön yli.

Häränhäntäpalat ovat halpoja ja maukkaita, mutta niiden kypsytys tarvitsee malttia.

Luiset lihapalat tekeytyvät herkullisiksi pitkään kypsyessään ja luut antavat liemelle makua. Yleensä tykkäänkin tästä syystä tehdä häränhännän keiton muodossa. Liha on tarpeeksi kypsää, kun palaa nostettaessa liha erkanee luista lähes itsestään.


Häränhäntäkeitto uunissa haudutettuna


neljälle

gluteeniton, maidoton

  • 250 g kuorittua porkkanaa isoina lohkoina

  • 250 g kuorittua palsternakkaa isoina lohkoina

  • 100 g kuorittua juuriselleriä paloina

  • 1 kpl keltasipulia lohkoina

  • 4 kpl valkosipulinkynsiä

  • 1 litra vettä

  • 4 maustepippuria

  • n. 900 g häränhäntäpaloja

  • 2 rkl öljyä paistamiseen

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 laakerinlehti

  • persiljasilppua tarjoiluun

Kuumenna pannu ja kaada kuoritut ja lohkotut juurekset sipulin kanssa kuivalle pannulle. Paahda pintaa hieman ruskeaksi, lisää lopuksi valkosipuli pilkottuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada paahdetut juurekset teräksiseen isohkoon kattilaan, jossa on kuuma vesi.

Lisää pannulle tilkka öljyä ja ota väri häränhäntien pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää ne kattilaan niin että lihat peittyvät juuri ja juuri nesteeseen. Laita sekaan myös muutama maustepippuri ja laakerinlehti ja peitä kattila kannella (jossa ei ole muoviosia ja kestää siis uuniin laiton)

Nosta 110 asteiseen uuniin ja anna hautua n. 10-11 h hiljalleen.

Tarkista suola ja tarjoile persiljasilpun kera.



Ei kommentteja