Broilerinkoivet riisipedillä


Klassinen kotiruoka, broilerinkoivet riisipedillä saavat kookosmaidosta ja ananaksesta mukavaa vaihtelua.

Lisää kaikki aineet uunivuokaan ja ruoka valmistuu lähes itsestään!


Broilerinkoivet riisipedillä


2-3 hengelle

Tarvitset:



  • 3 kpl (n. 1 kg) marinoimattimia broilerin koipi-reisiä

Marinadi:



  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 3 rkl sipulijauhetta

  • 1,5 tl hienoa merisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 1 rkl sriracha-kastiketta

  • 4-5 kpl valkosipulinkynsiä murskana

  • 1/4 tl sinappijauhetta

  • 1 mm jauhettua maustepippuria

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl curry-jauhetta

  • 2-3 rkl ananasmehua ruokaan tulevasta ananaspurkista

Lisäksi:



  • 300 g porkkanaa

  • 1 (puna)sipuli

  • 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä

  • 1 prk (435/260 g) säilykeananasta mehuineen

  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa

  • (ripaus suolaa)

Broilerinkoivet voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta muutaman tunnin marinointi ennen paistoa riittää myös tarpeen vaatiessa.

Sekoita marinadiin kaikki ainekset keskenään isossa elintarvikepussissa ja lisää broilerinkoivet sinne. Laita ananaspurkin loppu liemi ja ananakset talteen odottamaan seuraavaa päivää. Sekoittele ja kieputtele marinadipussia niin, että mausteseos levittyy tasaisesti koiville. Sulje pussi ja anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli vuorokautta.

Nosta n. 1 h ennen paistamista huoneenlämpöön.

Mittaa uunivuokaan riisi ja ripaus suolaa. Kaada kookosmaito, ja ananaspalat mehuineen myös vuokaan.

Kuori porkkanat ja lohko ne isoiksi paloiksi. Silppua sipuli ja lisää se porkkanan kanssa vuokaan.

Nosta broilerinkoivet riisi-kasvisseoksen päälle ja paista 175 asteessa reilu tunti.


Ei kommentteja