Kaviaaria kasvissyöjille?Ikea-reissulta mukaani tarttui myös ruokapuolta. Mukavaa kun jo legendaarisiksi muodostuneita lihapullia ja puolukkahilloa saa myös kotiinsa ostettua.

Olen maininnut aiemminkin täällä blogissa,  kun kokeilin Cavi-Art merilevämätiä. Nyt vastaava tuote osui silmiini Ikean herkkutorilta, joten en voinut vastustaa kiusausta olla ostamatta.

Joissakin merilevästä tehdyissä mädinkaltaisissa tuotteissa oli ainakin yhteen aikaan lisättynä myös jotain aineksia kalasta. Luultavasti tarkoituksena tuoda sitä oikeaa mätimäistä makua, mutta en muista tähän hätään mikä merkki oli kyseessä. Kaupan kylmähyllyissä on onneksi jo monia eri vaihtoehtoja, joten varmasti sieltä löytyy jokaiselle se mieluisin merkki ja maku.

Ikean purnukan kyljessä kerrotaan tuotteen olevan kaviaarinvastike merilevästä ja värivaihtoehtona on oikeaan kaviaariin viittaava musta, tai kirjolohen mätiä jäljittelevä oranssi.

Maku oli aika pehmeä, mutta mukavan suolainen ja suutuntuma oikean mädin kaltainen.
Jos et ole kalan tai oikean mädin ystävä, kannattaa merilevälle antaa mahdollisuus, sillä sipulisilpun ja tuorejuuston kera loihdit juhlalliset suupalat hetkessä.

Näin keväällä ulkoa löytää jo monenlaista villiyrttiä, joita voi käyttää pienten cocktailpalojen koristeluun ja maustamiseen. Itse poimin pieniä siankärsämön lehtiä, mitkä menivät sellaisenaan suupalojen päälle koristukseksi. Niiden ehkä jopa hieman mausteinen maku sopii hyvin merilevämädin kanssa yhteen,  ja voisin jopa  sanoa, että pienet siankärsämön lehdet näyttävätkin kauniimmilta kuin ne iänikuiset tillitupsut.Merilevä cocktailpalat  • merilevästä valmistettua mätiä 

  • vegaanista tuorejuustoa (tai tavallista jos maitotuotteet käy) 

  • ruissipsejä

  • punasipulia

  • siankärsämön lehtiä 

Siankärsämöitä löytää nurmikoilta ja pientareilta helposti. Poimi puhtaalta paikalta pieniä versoja ja huuhdo ne viileällä vedellä.

Sivele pienellä lusikalla ruissipsin päälle tuorejuustoa, aseta lusikallinen merilevämätiä sen päälle.

Kuutioi punasipuli aivan pieneksi terävällä veitsellä ja koristele mädin pinta sillä ja muutamalla siankärsämönversolla.Ei kommentteja