Lomatunnelmia ja kansainväliset suurmarkkinat

Viime viikko meni Keski-Suomessa lomaillessa ja onneksi loppuviikosta sääkin kerkesi hieman lämpenemään.


Huima lämpötilaero ihan muutamassa päivässä, kun alkuviikon lapset kulkivat välikausihaalareissa ja nyt on taas niin lämmintä, että ilmankin tarkenee.
Lapsille on ollut monenlaista jännää ohjelmaa. He pääsivät ostoksille isomummon kodin vieressä viikottain pysähtyvään myymäläautoon. Kangasniemeläinen Kutemajärven talouskauppa KY ajaa ihanan nostalgisia kauppa-autoja ympäri Etelä-Savoa ja Keski-Suomea ympärivuotisesti.

Kannattaa tutustua heidän aikatauluihin ja reitteihin tästä linkistä, jos kaipaa kesälomapäiviin hieman nostalgiaa.

 
Toinen kesäloman huippu jutuista on ollut papan mönkijän ihastelu. Kukin vuorollaan on saanut istua mönkijän selässä ja kuvia räpsitty kotiin muistoksi.

Tänä kesänä emme mene luultavasti huvipuistoihin, mutta eivät lapset näytä sellaista edes kaipaavan, kun saa nauttia uimisesta ja muusta viihdykkeestä.


Ruokailu mummolassa, missä olimme loman, oli perinteistä, suomalaista kotiruokaa, mutta lauantaina eksyimme vahingossa kansainvälisille suurmarkkinoille Jyväskylään. Onneksi tuli ajettua Kuokkalan ohi, ja huomasimme Lutakonaukiolla kuhinaa ja suuret markkinateltat. Pakko oli koukata Paviljonkiin parkkiin ja käydä katsastamassa tarjonta.

Lisää tietoa kansainvälisistä suurmarkkinoista ja niiden sijainneista löydät heidän kotisivuilta.

Markkinoiden ajaksi oli osunut kaunis sää ja aukiolla olikin paljon väkeä.

Tämän vuoden erityisteema suurmarkkinoilla on suomi 100 vuotta juhlatori, sekä kansainvälinen katuruoka. Tarjolla oli paljon ruokaa, ja monet kojut oli hauskasti muokattu oman maansa näköisiksi. Teemat olivat ruoissakin luonnollisesti maittain ja suunnistusta eri maiden kojuille helpotti liput, mistä tunnisti mikä maa oli kyseessä.

Aivan käsittämättömän ihanat tuoksut leijailivat, kun käveli ranskalaisten ja italialaisten ruokapaikkojen ohi. Turkkilaisesta pisteestä sai rullapullaa ja Saksan tarjontaa oli mm. salami-makkarakoju.Suomi oli myös hyvin esillä Suomi 100-vuoden kunniaksi, ja hauskan hajueron huomasi keski- ja etelä-eurooppalaisiin verrattuna, kun paistetun muikun haju pelmahti suomalaisten tiskiltä. Ei sillä, paistetut ja savustetut mukut ovat todella hyviä. Lettuja ja muita suomalaisia herkkuja oli myös tarjolla.

Muutama perus krääsäkojukin mahtui joukkoon, mutta oli ihanaa, kun paikalla oli niin laajasti erilaisia ruokapaikkoja. Ruoan lisäksi huomasin muutamia kotimaisia muita tuotteita myyviä yrittäjiä, sekä lapsille pomppulinnan ja muutaman muun tivolilaitteen.

Markkinatuliaisiksi tarttui mukaan perinteinen markkinarinkeli, mikä on joka kesä jostain tapahtumasta ostettava.

Koska tapahtumaan menimme sattumalta, ei minulla ollut kuin kännykkäkamera mukana. Kuvailut jäivät siksi aika vähiin.Jos markkinat osuvat lähiseuduillesi, kannattaa ehdottomasti käydä makumatkalla!

Loppukesän suurmarkkinakiertuepaikkakunnat ja aikataulu:
Jyväskylä to-su 6.-9.7.2017,


 

Kotka ke-su 12.-16.7.2017,


 

Rauma ke-la 26.-29.7.2017,


 

Hyvinkää to-su 3.-6.8.2017, 


 

Joensuu to-su 10.-13.8.2017,


 

Kuopio to-su 17.-20.8.2017,


 

Oulu to-su 24.-27.8.2017,


 

Tornio-Haparanda to-su 31.8.-3.9.2017,


 

Rovaniemi to-su 7.-10.9.2017,


 

Helsinki 15.-24.9.2017


 

Lähde: https://www.eurooppamarkkinat.fi

Ei kommentteja