50-vuotiskakku



Tein eräisiin juhliin 50-vuotiskakun kolmellekymmenelle hengelle. Yleensä käytän kakkupohjiin lasitekniikkaa, ja ripauttaen sekaan hieman perunajauhoja. Tällä kertaa halusin tehdä varman päälle ja kokeilin Annin uunissa-blogin paljon kehuttua vaaleaa sokerikakkupohjaa, sekä tummaa suklaakakkupohjaa. Ohjeet toimivat hyvin ja pohjat olivat helppo leikata seuraavana päivänä.



Kakkuun tuli 1 kpl kuuden kananmunan sokerikakkupohjaa, 1 kpl suklaakakkupohjaa ja vielä 1 kpl kahden kananmunan sokerikakkupohjaa.

Kuuden munan kakun leikkasin kolmeen osaan, suklaakakun kahteen ja kahden kananmunan kakkua en leikannut ollenkaan. Näistä viipaleita sai aikaan viisi täytekerrosta, yksi siis jokaiselle vuosikymmenelle.

Kakku kannattaa kasata esimerkiksi korkeareunaiseen irtopohjavuokaan.


Täytteenä pohjalta ylöspäin mennen:



  • Mansikka-kirsikkahilloa

  • Vanilja-punssimoussea

  • Mansikka-kirsikkamoussea

  • Vaniljainen kermarahkaa

  • Mansikka-kirsikkahilloa

Kuorutteena toimi vaahtokarkkikreemi, jonka ohjeen löydät tästä linkistä.

Kreemin pintaan suihkutettu mustaa, kimaltavaa elintarvikesprayta.

Kreemin päällä vielä suklaa-ganachea.

Mansikka-kirsikkahilloa keitetty hillosokeripakkauksen ohjeiden mukaan, puolikkaalla määrällä tosin. Mansikan ja kirsikan suhde oli 50/50.



Vanilja-punssimousse



  • 3 dl vispikermaa

  • 0,25-0,5 dl hienoa sokeria

  • 2 rkl kreemijauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 kpl liivatelehteä

  • 3 rkl punssia

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma lysähköksi vaahdoksi sokerin, kreemijauheen ja vaniljasokerin kera.

Kiehauta punssi ja lisää puristellut liivatteet joukkoon. Ku seos on tasaista, kaada se ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada kakkulevyn päälle ja aseta toinen levy päälle.


Mansikka-kirsikkamousse



  • 3 dl mansikka-kirsikkasosetta

  • 0,5-0,75 dl hienoa sokeria

  • 2,5 dl vispikermaa

  • 5 kpl liivatelehtiä

  • 3 rkl vettä tai mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä marjasose sokerin kanssa.

Kiehauta 3 rkl vettä tai mehua ja liuota pehmenneet  liivatelehdet


Vaniljainen kerma-rahkavaahto



  • 1,5 dl vispikermaa

  • 100 g maitorahkaa

  • 3 rkl kreemijauhetta

  • 4 rkl hienoa sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma ja yhdistä rahkan kanssa, mihin lisätty muut aineet.

Ei kommentteja