Yksi suosikki kurpitsa on myskikurpitsa. Sen rakenne ja maku on mukavan jämäkkä, mutta silti niin pehmeä. Sitä on helppo yhdistää eri makumaailmoihin. Tämä kurpitsa on aivan loistava esimerkiksi sosekeitoissa.
Kurpitsapaistos on loistava lisäke broilerille, mutta maistuu se myös sellaisenaan. Maukkaan kurpitsan ja vuohenjuuston yhdistelmä ei tarvitse turhia lisämausteita, jotta hienostuneet maut pääsevät tarpeeksi esille.
Myskikurpitsapaistos vuohenjuustogratiinilla
Neljälle
- 600 g ohuita myskikurpitsaviipaleita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 25 g voita
- 0,5 tl merisuolaa
- mustapippuria
- 1 rkl voita vuoan voiteluun
Vuohenjuustoinen gratiinikastike
- 200 g vuohenjuustoa
- 25 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- ripaus suolaa
- (ripaus muskottipähkinää)
- Kuori ja poista siemenet kurpitsasta. Leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi ja pieni vielä palat muutamaan osaan.Silppua sipuli ja valkosipuli.
- Laita kuumalle pannulle voi ja sipuli, paista hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää sitten valkosipulit ja pilkotut myskikurpitsan palat. Paista keskilämmöllä 5-10 min, kunnes kurpitsat hieman pehmenevät. Mausta.
- Voitele pienehkö uunivuoka ja kaada paistos siihen. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja valmista sillä välin vuohenjuustoinen kastike.
- Sulata voi kasarissa ja lisää jauhot. Sekoita muutaman kerran ja vatkaa maito sekaan vispilää apuna käyttäen. Pilko vuohenjuustoa sekaan ja anna palojen sulaa kuumassa kastikkeessa hetki. Levyn voi tässä vaiheessa sammuttaa tai laittaa ihan pienelle teholle, jotta kastike ei pala. Juustopalojen ei tarvitse sulaa kokonaan. Kaada seos paistoksen päälle tasaisesti.
- Paista 200 asteessa 25-30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Siskoni ompeli nuorimmaisellemme aivan ihanat potkuhousut ja myssyn. Tottakai heti piti käydä ottamassa muutama syksyinen kuva puutarhassa tämä söpö setti päällä.
Voi kunpa itsekin osaisi ommella ja olisi aikaa hieman harjoitteluun. Saumuri on tosin jo odottanut vuoden verran omassa pakkauksessaan tositoimia, mutta vieläkään en ole kerennyt saada aikaiseki siihen perehtymistä.
Ei kommentteja