Petrooli olohuone ja kootut omena- ja kurpitsareseptit

petrooliseinä


Kurkistus olohuoneeseen

Kuten jo aiemmin lupasin, pääsette kurkkaamaan meidän olohuoneeseen, miltä siellä näyttää pienen ehostuksen jäljiltä. Asumme vanhassa rintamamiestalossa, missä lattiat ovat vinksin vonksin, ja seinät epätasaisuuksia täynnä, vaikka kuinka tasoittelisi. Mutta se ei minua oikeastaan haittaa, sillä täysin kliininen ja jämpti ympäristö ei saa oloani kotoisaksi.



Sininen olohuone


Maalasin seinät Tikkurilan Joker maalilla muutamaan otteeseen. Sävynä petrooli.

Yhdelle pienelle seinänpätkälle laitoin Borås Flora JUBILEUM-tapettia ja olen aivan myyty. Tiedän että kirjava ja tumma tapetti jakaa mielipiteitä, mutta meille se on juuri passel valinta. Olohuone tuntuu nyt suojaisalta pesältä metsän siimeksessä.



kukkatapetti

Kaikki huonekalut olen hankkinut käytettynä ja monilla niistä on ikää vuosikymmeniä. Rakastan ajatusleikkiä kunkin tavaran historiasta. Monet tavarat ovat kolhuja täynnä, mutta eipä tänne villiriiviöiden talouteen uskalla kovin loisteliasta uutta ostaakaan. Joitakin huonekaluja olen tuunannut, mutta esimerkiksi kuvissa näkyvä liinavaatekaappi odottaa vielä päällensä uutta petsilakkaa.

Mies ironisesti kiittelee, kun milloin mistäkin saa lähteä hakemaan minulle jotain löytämääni aaretta, mikä on aivan pakko saada milloin mistäkin syystä. Olohuoneen "uusimmat" hankinnat ovat sinapin värinen retrosohva ja pyöreä rottinkipöytä.



[caption id="attachment_3240" align="aligncenter" width="728"]sininen seinä Tämä söpö pöytä oli ilmainen ja löysin sen Facebookin kierrätysryhmän kautta. Tein sille hionnan ja laitoin tummaa petsilakkaa päälle.[/caption]

Tykkään polttaa kynttilöitä ja halusin olkkarin pöydälle myös valoa, joten pienten lasten takia hankin muutaman led-kynttilän Jyskistä, ja olipa muuten hyvä ostos! Ajastimella toimivat kynttilät syttyvät illan tullen ja sammuvat yöksi, eikä koko aika tarvitse pelätä, että lapset sytyttävät tulipalon kaatuneesta tuiskusta.

[caption id="attachment_3232" align="aligncenter" width="728"]vanha liinavaatekaappi Vanha liinavaatekaappi odottelee vielä uutta petsilakkakerrosta.[/caption]

[caption id="attachment_3235" align="aligncenter" width="728"]rottinkipöytä Sinapin värinen retrosohva ja pyöreä rottinkipöytä ovat viimeksi hankkimani huonekalut olohuoneeseen. Taulu tilattu Plywoodprint.com:sta.[/caption]

 

Syksyn kootut kurpitsa- ja omenareseptit


Lopuksi vielä hieman ruokaisempaa asiaa.

Koostin syksyn ihanat omena- ja kurpitsareseptit yhteen, joten sinun on nyt helppo selata kaikki kerralla, jos etsit inspiraatiota näille raaka-aineille.

Kaikki kurpitsareseptit löydät tästä linkistä.

Kaikki omenaresepti löydät tästä linkistä.

omenajuustokakku

Ei kommentteja