Dumle-kääretorttu


Laskiaisen aikoihin Fazerin sivuilla oli ihana Dumle-laskiaispullaohje, missä Dumleista oli tehty toffeinen kermavaahto. Tästä sain idean toteuttaa kääretortun toffeisella täytteellä. Joukkoon ripoteltu maitosuklaarouhe antaa kylmänä kivaa suutuntumaa, ja kaakaopohja Dumle-vaahdolla on kuohkea ja maistuva yhdistelmä.


Dumle-kääretorttu

n. 10 palaa

Kääretorttupohja

4 kpl kananmunia
1,25 dl hienoa sokeria
0,75 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Täyte

1 pss / 220 g Dumleja
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitosuklaata rouheena

Aloita valmistaminen täytteestä, jotta seos kerkeää jäähtyä tarpeeksi ennen vatkaamista.
Kuumenna kermaa ja Dumleja kattilassa hiljalleen, niin että Dumlet sulavat kermaan, mutta seos ei silti kiehu tai pala pohjaan. Nosta se sitten jääkaappiin jäähtymään vähintään neljäksi tunniksi.

Valmista sitten kääretorttupohja. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muutamassa erässä munavaahtoon. Käytä sekoittamiseen nuolijaa, äläkä sekoita yhtään enempää kuin on tarve, ettei vaahto lässähdä.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 8 minuuttia uunin keskitasolla.

Anna jäähtyä leivinliinan alla ja kumoa pohja sitten toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin ja irrota paistonaikainen leivinpaperi pois.

Nosta kylmä Dumle-kerma jääkaapista ja vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Yhdistä lopuksi notkistetun tuorejuuston kanssa.

Lusikoi massa huoneenlämpöön jäähtyneen kääretorttulevyn päälle, niin että paksuin kerros massaa on reunassa, mistä aloitat rullan kieputtamisen. Ripottele massan päälle suklaarouhetta.
Kieputa rullaksi, suojaa leivinpaperilla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Katso muut kääretorttureseptini tästä linkistä.

2 kommenttia

  1. Herkullisen kuuloinen ja näköinen torttu! Ehdottomasti menee testiin tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. 😊 Olen aina rakastanut Dumleja, ja tää vei ne ihan uudelle levelille, kun aina ei tiedä herkuttelisiko karkeilla vai leivoksilla. 😂 Tässä saa molemmat. 💞

      Poista