Cajun-kuhaa


Cajun-mausteseos on monipuolinen maustekaapin hyödyke, sillä se käy kasvisruokiin yhtä hyvin kuin lihalle tai kalallekin.
Voisin oikeastaan sanoa, että tämä on yksi luottotuotteista omassa hyllyssä. Ripaus tätä maustetta majoneesiin antaa dippiin mukavaa potkua. Kastikkeet saavat myös syvää makua ripauksella tätä mausteseosta.


Itse ostan yleensä Urtekramin Cajun-maustetta, sillä se on luomua ja makuseos mielestäni onnistunut. Se sisältää Himalajan suolaa, valkosipulia, sinappijauhoa, makea paprikaa, juustokuminaa, mustapippuria, basilikaa, chiliä, ja timjamia.

Yksinkertaisemmillaan käytän tätä maustetta ripottelemalla sitä kalan pintaan ja paistamalla. Tällä kertaa meillä oli kuhaa, mutta tämä toimii loistavasti myös lohen kanssa. Yksi kokeiltavien listalla oleva on leivitetyt muikut, jotka voisi saada uutta potkua cajun-mausteesta.


Cajun-kuhaa ja ruskistettua voita

Viidelle


  • 800g kuhafileetä
  • n. 5 - 7 rkl cajun mausteseosta 
  • savusuolaa
  • voita paistamiseen 


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele isot fileet pienemmiksi annospaloiksi, jotta ne on helpompi paistas.
Pyörittele ruodottomat ja nahattomat kuhafileepalat mausteseoksessa.

Kuumenna pannu ja paista fileet muutama minuutti molemmin puolin, mausta savusuolalla ja nosta uunivuokaan. Fileepaloja ei tarvitse paistaa läpikypsiksi, sillö ne menevöt vielä hetkeksi uuniin.

Laita fileet uuniin 5 minuutiksi, siksi aikaa, kun valmistat ruskistetun voin.

Ruskistettu voi


  • 100 g normaalisuolaista voita


Laita voi puhtaalle kuumalle pannulle ja anna voin sulaa rauhassa keskilämmöllä. Anna kiehua lämpötilasta riippuen niin kauan, että seos ruskistuu kauniin pähkinäiseksi. Tarjoile kalan kanssa.


Katso myös toinen cajun-reseptit:Ei kommentteja