Syreenillä maustettu agavesiirappi ja alkukesän kuulumisia


Hienostunut kukkaismaku teen tai pannukakkujen kanssa tarjottavaksi syntyy helposti. Syreenin kukat ovat syötäviä ja niitä voi kuivattaa käytettäväksi esimerkiksi siirapeissa, hunajassa tai marengeissa.Kauniit päivät ovat pitäneet minut ja lapset ulkosalla, joten kokkailuun on jäänyt huomattavan vähän aikaa. Mielessä pyörivät perennapenkkien kukkalajikkeet ja kynnenaluset täyttyvät taikinan sijasta mullalla.
Sisällä käydään suurin piirtein vain nukkumassa ja jääkaapilla.
Ihana huomata kuinka lapsetkin nauttivat ulkoleikeistä. Talvisin heitä ei meinaa aina ulos edes saadakaan.

Päätin muutama viikko sitten repiä inhoamani kurtturuusupensaan pois maasta, ja urakka jatkuu yhä. Juuria on todella paljon, ja aika humahtaa vikkelästi niitä tonkiessa. Puutarhatouhut ovat erittäin terapeuttisia, mutta samaan aikaan näillä kuumilla säillä myös hyvin uuvuttavia.


Täytyy myöhemmin esitellä puutarhaa, mutta nyt palaan takaisin syreeniin.

Pese syreenin kukkavanat kylmällä vedellä ja anna kuivua ilmavassa paikassa ilmankosteudesta riippuen muutamia päiviä. Kasvikuivuri on tietysti se paras vaihtoehto ja uunissa kuivatus onnistuu myös alle 50 asteessa.
Kun kukat ovat kuivuneet, silppua ne pieneksi teräkulhossa tai veitsen avulla leikkuulaudalla. Säilytä ylimääräinen syreeninkukkasilppu lasisessa purkissa.


Syreenillä maustettu agavesiirappi


  • 0,5 dl agavesiirappia
  • 1 tl kuivattua syreeninkukkasilppua (tarvitset noin 5 tuoretta kukkavanaa)


Sekoita aineet keskenään ja anna maustua vähintään vuorokausi. Käytä teehen, leivontaan tai jälkiruokien kanssa.
Säilyy viikkoja, jos ei jopa kuukausia viileässä säilytettynä. Käytä säilömiseen lasista ja tiiviistä astiaa.

Ei kommentteja